Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd UVV – FC Breukelen op het programma. Beide speelden de week ervoor een kansloze wedstrijd tegen hun opponenten. Deze dag stond dan ook in het teken van waar staan wij. Bijna compleet, werd er afgereisd naar Utrecht.

Na een voor de meeste nieuwe uitvoering van de warming-up begon de wedstrijd 10 minuten later dan gepland. Onze mannen deden echter niet onder voor de grote jongens van de tegenpartij, dit ondanks het feit dat zij op een enkele speler na geheel uit JO12 spelers bestaan. Toch doen zij hun uiterste best en geven zij een geheel nieuwe invulling aan “hard werken” tegen al dit geweld.

De achterhoede stond zijn mannetje en smoorden menige aanval in de kiem waar ook de keeper uiteraard een groot aandeel in had. Uiteraard waren de jongens op het middenveld en de voorhoede ook druk bezig met de tegenstoten. Duidelijk werd wel dat de keeper van de tegenpartij niet dezelfde was als diegene die er vorige week 10 om zijn oren kreeg! Een kleine 10 minuten voor rust werd een speler opnieuw ingebracht met de simpele opdracht snel naar voren met balbezit en recht naar de goal. Dit had 5 minuten voor rust resultaat want de 0-1 kon worden genoteerd.

De vele meegereisde supporters, en begeleiding in jubelstemming: loon naar werken. Uitgejuicht werd niet midden uit genomen maar werd buitenspel gegeven. De niet meelopende grensrechter wist het zeker: ruim 20 meter voor de ideale lijn en niet oplettend maar in gesprek met andere ouders constateerde hij buitenspel.
In de rust ontvingen wij de complimenten van de scheidsrechter-begeleider maar daar win je niet mee. Toch was het duidelijk iets scherper en de eerste overwinning kan een feit zijn. Vol goede moed werd aan de tweede helft begonnen.

Hoe vreemd en wat zet er in het drinken tijdens de rust. Ineens verschenen er van UVV zijde vlotte combinaties op het veld en liepen ze er doorheen als een mes door de boter. Ook het aantal wisselspelers was ineens veel groter. Het duurde dan ook niet lang of de 1-0 verscheen op het bord. FC Breukelen rechte de rug nog eens en ging volop de strijd aan. Maar het was duidelijk onze jongens hadden weinig meer in de melk te brokkelen. Hoewel een verdiende voorsprong voor rust op zijn plek was, liepen zij na een 35 minuten durende tweede helft met lege handen en enigszins ontmoedigd het veld af. Waar het een gelijk opgaande strijd was in de eerste helft zorgden de 2e helft wissels voor een 7-0 uitslag.

Het is jammer maar de doelstelling om er een hecht elftal van te maken komt iedere week een stapje dichterbij. De resultaten volgen dan vanzelf, voor deze week; klasse mannen allemaal keihard gewerkt!