Vanaf aankomende zaterdag starten we met de FC Breukelen Penaltybokaal voor de JO8 t/m JO11. Tijdens de rust van de thuiswedstrijden van ons eerste elftal zullen deze jeugdteams uitgenodigd worden om penalty’s te nemen op de reservekeeper van het eerste.

We spelen 2 competities (najaar en voorjaar) en we zullen dus zowel een najaarskampioen en voorjaarskampioen hebben. De winnaars van beide rondes spelen op de jaarlijkse familiedag om de grote penalty-seizoensbokaal. Ieder team uit de categorie JO8 t/m JO11 komt 1 keer aan bod (dus óf voorjaar óf najaar) en krijgt de kans om zoveel mogelijk penalty’s te maken.

Omdat verschillende teams een verschillend aantal spelers hebben, kijken we naar de relatieve score om de ranglijst te bepalen. Wordt er bijvoorbeeld door een team met 10 spelers in totaal 20 penalty’s genomen en gaan er 10 in, dan krijgen ze een score van 50%. Neemt de volgende speelronde een team van 9 spelers in totaal 18 penalty’s en gaan er daarvan 12 in, dan krijgen zij een score van 67% en gaan ze op de ranglijst het eerdere team voorbij. De ranglijst zal na iedere thuiswedstrijd op de site worden aangepast zodat iedereen de competitie goed kan volgen.

Aankomende zaterdag zal de JO11-1 als eerste aan de bak mogen om zoveel mogelijk penalty’s te scoren. 2 weken later wordt de JO10-4 uitgenodigd. We hopen natuurlijk dat iedereen zoveel mogelijk penalty’s weet te scoren en voor het team dat alle penalty’s weet te maken zal er een extra verrassingsprijs klaar liggen!

Kom zaterdagmiddag allemaal naar de Broekdijk en moedig niet alleen ons eerste maar ook de JO11-1 aan op weg naar zoveel mogelijk doelpunten!