Afgelopen zaterdag was het zover. Onze JO11-1 mocht het spits afbijten in de nieuwe penaltybokaal tijdens de thuiswedstrijd van onze vlaggenschip tegen Sportlust. 7 pupillen waren stipt om 15.00 uur paraat onder leiding van coach Jean Paul. Enige spanning zat toch wel in de knieën van deze toppers, optreden in de rust voor het voltallige publiek is toch niet niks. Met een kleine warming-up werden de zenuwen afgeschud en waren de jongens klaar voor de strijd met keeper Niels Neering.

Na het laatste fluitsignaal stapten de jongens van JO11-1 op het veld waar aan de rechterkant de penalty’s genomen gaan worden. De schoenen zijn extra gepoetst voor een vlammende rechter of een bekeken linker. Keeper Niels heeft de handschoenen nog een keer extra schoon gemaakt en de strijd kan beginnen? Hoeveel penalty’s gaat Niels tegenhouden???

Pupil van de week Ollie heeft de eer om te mogen starten. Zijn aanloop komt en….. keeper Niels komt als overwinnaar uit de strijd. Ollie is waarschijnlijk nog moe van het mooie doelpunt bij de aftrap van de wedstrijd FC Breukelen tegen Sportlust 46! Seth, Robin, Finn, Huub en Abe laten keeper met goed genomen strafschoppen geen kans. Stan heeft helaas gemist dus na 7 genomen penalty’s heeft de JO11-1 er 5 gescoord..

In de tweede ronde laat Niels zien wat hij voor FC Breukelen waard is. Hij weet maar liefst 4 van de 7 penalty’s tegen te houden. Toch moet Niels zich 3 keer gewonnen geven en Robin, Finn en Huub laten ook hier Niels geen kans. De eindscore is dan ook: 8 van de 14 penalty’s gescoord, goed gedaan JO11-1. Hiermee komt jullie score op 57% en staan jullie als eerste op het bord.

Bij onze volgende thuiswedstrijd op 21 oktober 2017 tegen Westlandia is het team JO10-4 van harte uitgenodigd om hun kunsten te vertonen in de rust. We hopen dan dat iedereen weer in grote getale komt kijken!