Afgelopen zaterdag mochten de jongens van de JO9-3 aantreden in de najaarseditie van de penaltybokaal. Zou het hen lukken om de JO10-1 van de 1e plaats te stoten?

Lichtelijk nerveus kwamen de 5 toppers voor aanvang van de wedstrijd als mascottes mee het veld op met ons vlaggenschip. Met gespannen koppies keken op naar hun grote voorbeelden van ons eerste en ze hadden het op het veld maar wat naar de zin. Ze wilden heel graag tijdens de wedstrijd als ballenjongens optreden, maar dat was helaas nog niet mogelijk.

En toen was het bijna zover. De jongens stonden langs de lijn te wachten op het rustsignaal van gewezen topscheidsrechter Roelof Luinge zodat zij hun penaltykunsten konden gaan vertonen. Zoals gezegd waren 5 man van de JO9-3 aanwezig en het waren dan ook Luca, Renzo, Tygo, Derk en Laurens die het gingen opnemen tegen Penaltykiller Niels.

Luca was als eerste aan de beurt. Hij haalde uit en kon keeper Niels niet verrassen. Ook zijn volgende beurt werd door Luca gemist maar met zijn laatste poging maakte hij alles goed. Met een slimme schijnbeweging zette hij Niels op het verkeerde been en wist Luca prachtig te scoren.

Renzo mocht als tweede aanleggen. Hij liet zien, nadat hij zijn eerste penalty had gemist, wat hij allemaal in huis had. Met een daverende knal schoot hij zijn tweede penalty op de lat, helaas dus wel gemist maar het was wel een heerlijk schot. Met zijn derde penalty wist hij Niels te verrassen en had hij ook zijn verdiende doelpunt gescoord.

Tygo was de derde speler die van de penaltystip mocht aanleggen. Bij zijn eerste poging had hij nog wat last van de zenuwen, die kon hij gelukkig snel van zich afzetten. Zowel zijn tweede als derde penalty gingen er feilloos in en zo was hij de beste van de dag.

Derk was speler nummer 4 die Niels onder vuur nam. Ook hij mistte zijn eerste poging, de tweede kwam al dichter in de buurt en bij de derde poging had hij het vizier op scherp staan. Prachtig schoot hij de bal in de rechterhoek waardoor Niels kansloos was.

Tot slot was het Laurens die aan de bak mocht. Hij maakte een zelfverzekerde indruk en liet ook zien waarom. Hij heeft een geweldige trap in zijn benen, zelfs zo goed dat hij zichzelf ermee kon verrassen. Twee van zijn penalty’s gingen over doordat hij ze nog harder en hoger raakte dan hij wellicht zelf dacht. Zijn tweede penalty was echter de bekende streep in het doel waardoor Niels naar de bal kon vissen.

Alles bij elkaar wisten de mannen er 6 te maken er 6 van de 15 binnen te schieten waardoor zij een eindscore hebben van 40%. Hiermee komen zijn op de voorlopig 4e plaats net achter de JO9-4.

Voor de volgende wedstrijd is de JO11-2 van harte uitgenodigd om keeper Niels uit te dagen in de laatste ronde van de penaltybokaal voor de winterstop! Kom allen kijken, onze mannen van het eerste maar ook de jongens van de JO11-2 rekenen op uw steun!

De tussenstand na de 4e speelronde:

  1. JO10-1: 67%
  2. JO11-1: 57%
  3. JO9-4: 47%
  4. JO9-3: 40%