Afgelopen week heeft FC Breukelen een punt overgehouden aan het duel tegen Zwaluwen’30. De bezoekers uit Hoorn wisten twee keer op voorsprong te komen, maar onze mannen hebben veerkracht getoond en zijn twee keer terug gekomen van een achterstand. Vlak na rust wist Baran Karadag de 0-1 achterstand recht te trekken. Daarna leek FC Breukelen het overwicht van de wedstrijd over te nemen van Zwaluwen’30, maar juist op dat moment zorgde Zwaluwen-spits Serdar Öztürk voor de 1-2. De bezoekers leken met de drie punten te gaan vertrekken, maar daar nam teruggekeerde Sven Hensbergen geen genoegen mee. In de slotminuten van de wedstrijd verraste Sven de keeper van Zwaluwen’30 met een schot dat ook een voorzet had kunnen zijn: 1-1.

Morgen wacht de krachtmeting met RKAV Volendam in Volendam. De thuisploeg staat op een vijfde plaats met zestien punten uit negen wedstrijden. FC Breukelen staat op een elfde plaats met acht punten uit negen wedstrijden. Van de laatste drie wedstrijden wist RKAV Volendam er twee te winnen en werd er één nederlaag geleden. In uitwedstrijden tegen FC Aalsmeer (1-3) en HVV Te Werve (1-6) gingen de punten mee terug naar Volendam. De thuiswedstrijd tegen Sportlust’46 werd met 1-3 verloren.

Wedstrijdselectie

De wedstrijdselectie voor zaterdag bestaat uit Baran Karadag, Daniël Kops, Dave Hensbergen, Hans Kabalt, Mark Rutgers, Mike Versloot, Nick Turksma, Niels Neering, Nik van Tricht, Rachid Maamri, Raoul Sam-Sin, Roy Hom, Roy Turksma, Sven Hensbergen en Tom Kalkhuis.

Zoals bekend, ontbreken Sven Kolle en Nino Scheenhart in verband met een afgescheurde kruisband. Sven Kolle heeft inmiddels het zwaarste lichamelijke gedeelte achter de rug en mag zijn krukken thuislaten. Daarnaast werkt hij aan zijn herstel door middel van fysiotherapie. Nino Scheenhart is inmiddels meer dan vijf maanden onderweg. Hardlopen gaat hem weer redelijk goed af en de afgelopen weken heeft hij zijn eerste veldhersteltraining succesvol afgerond.

Nick van Nieuwkerk heeft (deels) de groepstraining hervat. Het is de komende weken afwachten hoe snel zijn verdere herstel verloopt na zijn meniscusoperatie. Inmiddels is het duidelijk dat Jesse van Riet schade heeft opgelopen aan zijn enkelbanden. De zwelling is aan het afnemen, maar voetballen zit er de komende weken niet in. Mark Simons ontbreekt ook nog steeds in verband met liesklachten.