December de eerste echt koude dagen dienen zich aan en de “All Whites” spelen uit tegen Kockengen. Hoewel het een fijn tijdstip is, 10.55 uur, moeten de mannen extra lang wachten omdat de wedstrijd ervoor uitloopt. De warming up is echt wennen aan de koude en warm worden, de spieren aan de gang krijgen.

Door ziekte en andere bezigheden stonden er 12 man aan de start waarvan de midmid, Kalle, ook nog eens aan het bovenbeen geblesseerd was dus werd gekozen voor ‘the next best thing’ en zo nam hij plaats onder de lat. De vaste keeper Lars nam hierdoor plaats in de spits en met zijn schotkracht moest hij daar voor onrust zorgen.

Om 11.11 uur werd de wedstrijd dan eindelijk gestart maar niet voordat het vaste ritueel had plaats gevonden, als je wachten moet dan eindig je tenslotte in stijl en niet omdat het ineens allemaal snel moet.

Hoewel het zwaar was door het snelle spel van de tegenstander werd er goed tegenstand geboden en met soms leuk samenspel werd de tegenstander zo links en rechts toch wat in verlegenheid gebracht. Lang duurde het echter niet en de plaatselijke vv tilde binnen 3 minutende stand naar 2-0. Hoewel het verzet gebroken leek was dit zeker niet het geval maar hoorden wij dat de coach zei dat de spelers allemaal 2e jaars spelers zijn? Dit zou betekenen dat zij niet O13 maar O14 dus we houden het maar op 2e jaars D-pupillen.

Terug naar de wedstrijd was het inmiddels 7-0 en keeper Kalle kon niet meer verder en werd van het veld gedragen na het overdragen van shirt en handschoenen aan de volgende reservekeeper, Bart. Verder met 11 man geen wissels maar de mannen stonden op de juiste plaats. Terugkomend van het doel was de aanval in het strafschap gebied tot staan gebracht door het neerhalen van Rogier. De enige juiste keuze werd genomen en een penalty werd toegekend. Samuel nam plaats achter de bal en schoot deze koel en beheerst ver buiten bereik van de keeper. De eer was in ieder geval gered en strijdend ging men ten onder. Na nog een paar goals werd er gerust op het veld om de tijd in te lopen.

Het was duidelijk Kockengen heeft absoluut niets in deze klasse te zoeken en hoewel je de spelers dit niet kan kwalijk nemen moet men toch beter weten wanneer je indeelt. Maar zij zijn niet de enige ploeg die dit probleem hebben. Helaas moeten we er mee dealen en onze tijd komt na de winterstop.

Hoewel het gehele team echt vocht voor wat men waard was en de meesten boven zichzelf uitstegen was dit niet genoeg om het spelbeeld te keren. Bart was na een twijfelend begin een meer dan goede stand in voor Lars. Samuel en Dano, stopten menig doorgebroken speler af en aanvoerder Benjamin en Aryan lieten ook zien dat zij elke week zekerder en sterker worden. Hoewel Rogier liever linkshalf speelt staat hij er ook als midmid en beide halfspelers Jip en Koen legden vele meters af. Tenslotte de voorwaartsen, Walid dolde menig linksback en gaf een aantal goede voorzetten. Lars had wat pech met zijn schoten op doel doordat de keeper net de goede kant op liep en tenslotte Sufyan sleurde over het veld en wanneer hij wat voetbal slimheid krijgt zal het een nog waardevollere linksbuiten zijn.

De wedstrijd eindigde met winst voor Kockengen en de uitslag, zojuist op de lijst zag ik 16-1. Het voornaamste succes is dat het elftal het positieve ziet en dat ze voor elkaar opkomen, met dit zullen de overwinningen ook zeker gaan volgen wanneer de herindelingen zijn geweest voor nu zijn zij de Helden van de velden.