J07-1 speelde op zaterdag 2 december thuis tegen OSM’75 JO7-2 de een-na-laatste wedstrijd voor de winterstop. De verwachtingen waren hoog gespannen bij de Breukelse Briljantjes: Konden ze de zegetocht continueren? Uiteraard aasde OSM’75 na de laatste ontmoeting op revanche. Kortom, er stond veel op het spel en de spanning was vanaf het startsignaal te snijden.

Koning Winter had zich ook onder de toeschouwers aangediend: de temperatuur raakte het nulpunt en in een dikke mist namen coaches Alessandro en Bart de laatste wijzigingen in de opstelling door. De koude kon de spelers niet deren. Terwijl de mistnevel vastvroor in de haren van de meegekomen tifosi, schalde het startsignaal over het veld. Tijd voor de aftrap: met Luuk op het goal, Myrthe als eerste wisselspeler en Julian, Timme, Joep, Niek, Nassim en Sjors in het veld barstte de match los.

Breukelen openende via Timme zeer voortvarend en miste op een haar na het goal. Waarop Joep kort daarop de lat raakte. Een luide oeeeeeeee! golfde over het veld. Vastberaden zetten de jongens en meisje, want Myrthe was net de wedstrijd in gekomen, hun offensief voort maar werden keer op keer geconfronteerd met de uitstekende keep van Maarssen. Ook de spitsen van OSM’75 waren van formaat: na 10 minuten stond het ondanks fantastisch keepwerk door Luuk op 0-1. Dat was wennen na alle voorgaande wedstrijden waar het doelsaldo al snel in de tienplus liep voor Breukelen.

Maar de wil om te winnen bleek sterk. Onder positieve en enthousiaste aanmoediging van Alessandro, Bart en het Breukelse publiek zette het team na deze kleine tegenslag de aanval door. De verdediging bleek verder zeer solide: Myrthe stopte diverse Maarssense offensieven en Luuk stond zijn mannetje. Na twintig minuten volgde weer een fantastisch schot van Timme, maar wederom door ingrijpen van de alerte keeper kon deze niet op het conto worden bijgeschreven. Volharding daar ging het om. Na vijfentwintig minuten was de beloning daar: met een prima assist door Nassim maakte Niek het 1-1 en gingen ze de rust in om te genieten van een heerlijke versnapering.

Verkwikt en wel, met Myrthe op het goal, zetten de Briljantjes de ingezette weg voort want na drie minuten speeltijd in de tweede helft maakte Timme het 2-1. Kort daarop volgde de 3-1 door Joep.

Keeper Myrthe verdedigde het goal subliem met verschillende prachtige reddingen. Sjors was als een magneet aan zijn tegenstander geplakt en stopte diverse doelpogingen. Nassim liep zich telkens vakkundig vrij. En Luuk toonde op vele momenten goede balbeheersing door deze gewiekst binnen te houden. Julian maakte het 4-1; wat een goal!

Maar de koude begon iedereen parten te spelen. Maarssen bleef scherp op de bal zitten en pakte in de laatste seconde nog een punt. Met 4-2 was het tijd voor penalty’s. JO7-1 ging letterlijk de mist in, maar desondanks toch weer een, dit keer zwaarbevochten, overwinning voor Breukelen in een ware winterse omgeving.