Tradities zijn er om in ere te houden. Vandaar dat ik de stoute schoenen aantrok om op woensdag 3 januari het traditionele Colombia voetbaltoernooi te organiseren. Rond de 90 spelers namen deel, verdeeld over 4 leeftijdscategorieën.

In de ochtend, bij de jongste toppers was het gezellig druk op de tribune, in de middag werd het helaas leger en leger en dat terwijl het voetbal steeds leuker werd om naar te kijken.

Elke deelnemer nam traditioneel een bijdrage in natura mee voor de Voedselbank Stichtse Vecht. Het was al met al een hele auto vol, met zeer uiteenlopende producten.

Hoewel het gaat om het meedoen en niet om het winnen, is iedereen natuurlijk wel geïnteresseerd om te winnen. De winnaars:

  • Bij de JO 8 en JO 9 aangevuld met een paar spelers van de Mini F: Spanje
  • Bij de JO 10 en JO 11 na een ongemeen spannende strijd: Juventus (op doelsaldo)
  • Bij de JO 13: Colombia
  • Bij de JO 14 en JO 15: Brazilië

Dank aan alle mensen die bereid waren om een team te coachen, wedstrijd te fluiten of het scorebord te bedienen. Ik noem er een paar: Jip, Thieu en Ruben die zich spontaan aanboden om een wedstrijd te fluiten. Jurgen, die het fruit sponsorde en Ruben, Stan en Huub die het scorebord meerdere potjes bedienden. Jan, die de shirts en ballen aanleverde. En de dames van de evenementencommissie die een geweldig draaiboek mailde waarmee de organisatie een heel stuk eenvoudiger werd.

En natuurlijk het bestuur van FC Breukelen dat alle deelnemers trakteerde op een drankje en frietje na afloop.