Medio november (zie ook dit artikel plus foto’s) zijn we gestart met het realiseren van kunstgras op het hoofdveld. Nadat er nieuwe drainage is gelegd en de lichtmasten geplaatst waren is begonnen het natuurgrasveld te ontgraven. Deze ontgraving is gefaseerd uitgevoerd om opstuwing van water uit de grond te voorkomen. Gefaseerd werd daarna ook het nieuwe zand aangevoerd en verwerkt.

Na keuring door NOC*NSF wordt hierop een sporttechnische laag aangebracht. Deze laag is van grote invloed op de sporttechnische eigenschappen van ons veld. En dan met name voor het dempend vermogen van de constructie en de vlakheid van het veld. Op ons hoofdveld is Granu-light toegepast.

Vervolgens is er op de sporttechnische laag een shockpad laag aangebracht. Deze laag vangt de schokken op en geeft een lichte vering. Hierop wordt de kunstgrasmat uitgerold, pas gesneden en aan elkaar verlijmd. Als dit gerealiseerd is wordt de mat met zand ingestrooid en daarna de infill: groene TPE korrels aangebracht. De kunstgrasvezel is 40 mm, na instrooien met zand en korrels blijft er 15 à 20 mm vezel over.

Het hoofdveld eind januari. Foto Gerard Rappard

Bij het leggen van de kunstgrasmat zijn we nu aangekomen. We kunnen deze mat nu niet aanbrengen. Het weer speelt ons tegen.

Was het deze week regen en de harde wind spelbreker. Aankomende week verwachten we vorst en overdag lage temperaturen. De temperatuur is te laag om de rollen aan elkaar te lijmen. Benodigd is minstens 5 graden.

Na het leggen van de kunstgrasmat wordt de verlichting ingeregeld.

Jammer dat we nu niet door kunnen gaan, maar realiseren ons ook dat we nog in de winter zitten.