Vandaag voelde wij als team ons even in 1954 en verwijzen wij u naar die ene zin in het boek van George Orwell, Ieder dier is gelijk maar….. wanneer u deze roman ook hebt gelezen kunt u de rest zelf aanvullen. Tijdig waren de plannen kenbaar gemaakt om een wedstrijd te spelen tegen de MO13-1. Eerder was deze wedstrijd door schoolperikelen niet doorgegaan. Nu in het nieuwe jaar en richting de start van de voorjaarscompetitie opnieuw ingepland en netjes op tijd doorgegeven.

Wedstrijd bespreking en iedereen klaar voor de warming up. Naar buiten en een beetje onwennig lopen de spelers naar en rond het veld. De mannen maar het veld opgestuurd en wat blijkt er is een wedstrijd teveel ingepland. Hoewel wij vanaf het begin ingepland stonden op veld schijnt een ander team daar te mogen spelen, want hun tegenstander is onderweg? Ja ,en, onze tegenstander staat al op het veld! Coach Michel gaat poolshoogte nemen en komt even later terug. De JO13-3 en MO13-1 schijnen geslachtofferd te worden, maar oplossingsgericht heeft Michel al een andere optie. Hoewel verre van ideaal wordt de gang ingezet naar het trainingsveld en met dank aan de mini-F kunnen wij daar toch enigszins een wedstrijd spelen.

Duidelijk wordt dat beide teams het halve veld ontgroeid zijn zeker wanneer je noodgedwongen elf tegen elf speelt. Twee teams en flink wat toeschouwers rond het veld. De dames zijn komen beter voor de dag dan de mannen die bijna allen kilometervreters zijn. De eerste echte kansen zijn voor de men in white maar de keepster staat haar vrouwtje en maakt ze stuk voor stuk onschadelijk. Ook onze Lars heeft wat ballen op de goal maar ook hier geen hachelijke situaties. Het spel gaat toch snel op en neer maar het blijft een brilstand.

Na een korte rust snel weer verder en een onveranderd spelbeeld zij het dat Bart noodgedwongen onder de lat heeft plaats genomen. Moeiteloos neemt hij de taak over en maakt de kansen onschadelijk, Aan de andere gaat Kalle goed door op rechts en trekt de bal voor de goal waar Joel de voorsprong maakt. Helaas afgekeurd wegens buitenspel. Even later is het dan toch raak. Jip zet voor de bal wordt ingeschoten en hobbelt richting de 2e paal, Livian is scherp en loopt door en tikt de bal binnen, 1-0 voor de heren. De dames proberen uit alle macht de gelijkmaker te scoren en is een aantal malen dichtbij. Bart die een terugspeelbal per ongeluk oppakte gaf de beste kans, maar een 9-mans muur was te veel. Kort hierna floot de gedegen leidende scheidsrechter Moorman af en was de eerste winst binnen.

Direct na de wedstrijd werd met beide team afgesproken dat deze wedstrijd op een “echt veld” alsnog zal worden gespeeld, waarvan akte!