Vorig jaar startte onze jongens in de 2e klasse en lukte het allemaal niet. Dit resulteerde in een degradatie naar de 3e klasse. Hier werden ze toen overtuigend kampioen. Begin dit jaar startten ze weer in de 2e klasse en was het de vraag wat zou het dit jaar gaan worden. Na enkele wedstrijden was het al duidelijk. Het werd een vliegende start en onze jongens zette de een na andere tegenstander met dubbele cijfers aan de kant.

Hier speelde een echt team, jongens die met en voor elkaar speelden. Aan het einde van competitie werden er wat wedstrijden afgelast en afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd, tegen Elinkwijk, op het programma. Het kon, gezien het doelsaldo, bijna niet meer misgaan. Toen Elinkwijk met een tiental kwam opdagen, was het duidelijk. Dit moest gewonnen worden.

Breukelen op volle sterkte en enkele wissels tegen een tegenstander die niet volledig was en hierdoor ook geen wissels had. Het werd zelfs erger voor Elinkwijk toen er een speler geblesseerd uitviel bij een stand van 2 – 0. Om de wedstrijd nog enigszins leuk te houden ging Breukelen met 10 man spelen. Minder was, gezien een bank met al 3 wissels, geen optie.

Het was en bleef eenrichtingsverkeer met een heel af en toe een poging tot een counter van Elinkwijk. De eindstand, 11 – 0 was dan ook niet zo vreemd. Onze jongens zijn overtuigend op de eerste plaats geëindigd in de 2e klasse en zullen zich de tweede helft van de competitie gaan meten met de jongens onder de 14 in de 1e klasse. Succes.

foto van kampioenschap 3e klasse, seizoen 2016-2017