Afgelopen zaterdag mochten de jongens van de JO9-2 met Niels de strijd aan in de inmiddels beruchte en beroemde penaltybokaal van FC Breukelen.

Voor de wedstrijd mochten de 6 aanwezige toppers onder groot enthousiasme van de massaal opgekomen ouders met ons eerste mee het veld op. Tegenstander Marken bleek dusdanig geïmponeerd door deze aanblik van zoveel jeugdig talent dat dit vast heeft geholpen om de eerste overwinning van ons vlaggenschip na de winterstop veilig te stellen.

In de pauze was het zover, de jongens moesten aan de bak tegen de boomlange Niels. Uiteraard werd Niels weer naar zijn lengte gevraagd en deze keer heeft hij het verklapt… Niels is maar liefst 1 meter en 95 centimeter, een uitdaging dus voor onze penaltytijgers.

Luca opende het bal. Ijzig cool wist hij zijn eerste penalty binnen te schieten. Met een rustige aanloop schoot hij bekeken links in de hoek en scoorde. De tweede en derde poging waren helaas wat minder succesvol. De tweede schoot Luca met een machtige knal over, de derde werd gestopt door een katachtige reactie van Niels.

Daarna was het de beurt aan Jordi. Ook hij liet Niels geen kans bij de eerste pingel en wist ook zijn derde poging te benutten. De tweede was hij net iets te voorzichtig waardoor Niels deze kon keren.

Luc was als nummer 3 koning van de latjetrap. Als we in de rust van ons eerste een spelletje latjetrap gaan doen wordt Luc gegarandeerd de winnaar. Niet één, niet twee maar alle drie zijn pogingen waren magistraal op de lat. Niels was iedere poging kansloos maar had blijkbaar het engeltje van Van Breukelen (voor de oud-gedienden) op de lat zitten bij Luc.

Siem begon als nummer vier zijn strafschoppenserie ijzig cool. Onmiskenbaar heeft hij dat van zijn vader overgenomen aldus een welingelichte bron. Zeer relaxed schoot hij de eerste binnen, de tweede kon Niels goed stoppen en de derde poging probeerde Siem een goede imitatie van Luc af te geven en hij schoot de bal knalhard op de lat.

Vince als nummer 5 was de koning van de strafschop. Hij laat zich door niemand afleiden en cool en zakelijk blijkt hij bestand tegen de druk. De eerste en derde gingen er prachtig in en het was alleen dankzij een heerlijke reactie van Niels dat de tweede werd gestopt anders had Vince gegarandeerd 3 op 3 gehad.

Lucas begon wat zenuwachtig maar wat wil je dan ook tegen een boomlange keeper als Niels onder het toeziend oog van zovele toeschouwers. Bij de tweede en derde penalty waren de zenuwen verdwenen maar stond het vizier net niet goed afgesteld. 1 penalty ging over en de ander trof de lat.

De Spelers en ouders hebben genoten wilden graag Niels nog even hartelijk danken voor zijn inzet, bij deze graag in het verslag overgenomen.

Dit brengt de totaalscore van de JO9-2 op 6 uit 18 oftewel 33,3%.

De volgende thuiswedstrijd op 10 maart tegen Xerxes zal een ploeg uit de JO8 worden uitgenodigd. Graag allemaal tot dan!