[Dit verslag is een vervolg op een stuk wat eerder is gepubliceerd]

De wekkers moesten weer gezet worden! 7.30 uur moest iedereen aan het ontbijt zitten, het grappige is dat sommige meiden 15 minuten voor tijd hun wekker hadden staan, terwijl andere aan 1 uur nog te kort hadden. Misschien had dat het te maken met een club uit Engeland met 42 jongens ook in onze Stayokay in Noorwijkerhout sliepen en die morgen ook al vroeg moesten ontbijten voor de terugreis!

Toch weer op tijd de meiden weer in de auto’s gekregen, want om 9 uur stond onze eerste wedstrijd op het programma. Met Nouaman en Jack als trainers betekent dat er gestart moest worden met een uitgebreide warming-up, in de regen en een straffe wind, bij een graadje of 6. Koud voor de meiden en toeschouwers. Veel ouders hadden ook deze dag de reis naar Noordwijkerhout weer gemaakt.

Onze tegenstander in de eerste wedstrijd was VV Oestgeest, een van de teams die na de eerste dag ook 7 punten had. Het was duidelijk te merken dat onze meiden wat slaap te kort hadden na 2 nachten. Tijdens de wedstrijd gingen ze er weer helemaal voor, 0-0 tegen deze 1e klasser was dan ook een mooie uitslag.

De 2e wedstrijd gingen we in met inmiddels met 3 geblesseerde dames waardoor we maar 1 wissel hadden. We speelden tegen SC DSO Zoetermeer ook spelend in de 2e klasse, en deze wedstrijd werd door onze meiden verkeerd ingeschat. Ze speelden tegen 10 meiden omdat zij er niet meer hadden, en wij kwamen ook gewoon niet in de wedstrijd. Zij maakte daar gretig gebruik van en het eerste tegendoelpunt was een feit! Onze meiden gingen iets beter voetballen, kregen veel kansen, maar de bal wilde er maar niet in…..de 1-1 viel gelukkig nog net op tijd. Toch weer 1 puntje verdiend, nu afwachten wat de andere teams hadden gedaan. Jajaaaa…. FC Breukelen MO17-1stond in de finale … tegen het Engelse MK Dons.

Op naar het hoofdveld, waar onder de muziek van de Championsleague de beker het veld opkwam, en de teamfoto’s werden gemaakt. Nouaman en Jack waren zenuwachtiger dan de dames, gelukkig maar, want dit zou wel weer een zwaar bevochten wedstrijd worden, onze tegenstanders hadden immers 6 meiden die in het Engelse jeugdteam voetballen, en was met maar liefst 4 jeugdteams naar dit toernooi afgereisd. Onze meiden hebben er allemaal even hard voor gestreden, ze hielden prima stand, het fluitsignaal kon niet lang meer duren, en het zou op penalty’s kunnen uitlopen.

Helaas net voor tijd scoorde MK Dons….1-0. Een prima score om te verliezen van zo’n ontzettend goed spelend en sterk team. De meiden van de MO17-1 hebben een hele mooie 2e plaats gehaald in dit toernooi, echt een topprestatie. Gefeliciteerd Dewy, Jenna, Danielle, Jia, Isa, Norah, Hannah, Nikki, Keshia, Evy, Senna, Jamie, Jill, Emily en Shariva! Dit was weer een zeer geslaagd weekend, met veel plezier in en om de wedstrijden.

Bij deze willen wij ook onze kleding en tassen sponsors bedanken, waardoor we ook op dit toernooi met onze outfit ons als een team konden laten zien!

  • Autorijschool Jos van Die
  • Cafetaria Stan & Ollie
  • Lejebil. com en
  • Keukenmaxx

En Corne… volgend jaar jouw bedrijfsnaam ook in dit rijtje?