Het lijkt erop dat het weer de JO11-2 niet goed gezind is als er een bekerwedstrijd bij vv Maarssen moet worden gespeeld. Ook woensdag 11 april was het weer bijzonder. Overdag lekker weer. Een lekkere pot zomeravondvoetbal lag in het verschiet. Maar toen zag ik de waarschuwing op nu.nl. Zware buien in aantocht in het midden van Nederland. Het zal toch niet?

Tijdens de wedstrijd was het droog. Maar de bui viel precies in de paar minuten die wij nodig hadden om van de auto’s naar de kleedkamer te lopen. Nat waren we. Doorweekt zou ik bijna willen zeggen. Nou ja, afgezien van de coach schijnt er niemand van suiker te zijn en zo konden we dan toch startten aan onze bekerwedstrijd tegen vv Maarssen JO11-5.

Bij het doornemen van de opstelling kregen de jongens mee om fel te starten. Immers, in dit soort bekerwedstrijden is het vaak zo dat het team dat als eerste scoort de pot naar zich toetrekt. Afgelopen zaterdag hadden we laten zien dat we het konden. Tweede helft tegen DHSC jongens, dat willen we zien.

Maarssen begon wat afwachtend en wij hadden het betere van het spel. De eerste pogingen waren nog aftastend. Passje van Ruben op Pom, voorzet op Lucas die de bal op het hobbelige veld niet kan controleren. Een eerste loopactie van Paco, die met de turbo erop naar voren trekt, maar zijn pass is net te scherp voor Justus.

Maarssen voetbalde (net als de JO11-4 een paar weken geleden) best fysiek. En de schoten die ze plaatsten waren behoorlijk te noemen. In de achtste minuut moet Reno gestrekt naar de hoek om redding te brengen. Twee minuten later glipt er echter letterlijk en figuurlijk wat bij hem door de benen. Tergend langzaam rond de bal over de lijn. 1-0. Dat was niet de afspraak.

OK, koppie op, tandje erbij. Dat lukt. Binnen twee minuten zien we een mooie combinatie die door Justus doeltreffend wordt afgerond. Paco gaf de assist, Justus prikt ‘m erin. En dat is een bijzondere goal, want als ik het statistisch allemaal goed heb verwerkt, dan was dit de 100e goal voor de JO11-2 in het seizoen.

We hadden de smaak te pakken in deze beste fase van de wedstrijd. In de 14e minuut vangt Pom de bal op uit de uittrap van de keeper van Maarssen. Controleren, opdrijven en uithalen. En dat laatste wonderschoon in de rechterkruising. 1-2. Nog geen minuut later de 1-3. Melle neemt de corner. Komt niet helemaal lekker voor om in 1 keer af te ronden, maar in de strijd om de bal zijn de voorwaartsen van FC Breukelen overtuigend. Pom ramt de bal tegen de rug van de keeper waarna de bal in het dak van het doel verdwijnt.

Er volgen nog aanvallen die veelbelovend zijn. Sytse vindt Melle die Lucas vrij zet. Een kans of een mogelijkheid, maar geen goal.
Ruben had een heel mooi doelpunt in zijn hoofd toen hij van afstand uithaalde. Maar de bal wordt door de keeper uit de hoek gered.
Deze fase ronden we af met een goal van Melle. Vrijlopen, bal ontvangen en schieten. Zo simpel kan het zijn. 1-4.

Daarna is het opeens helemaal niets. De middenvelders denken dat Raf het wel opknapt. Maarssen ziet kansen en maakt gebruik. Tenminste, ze komen tot schoten, maar gelukkig hebben we Reno nog. Hij maakt zijn foutje van de eerste goal meer dan goed.

En ook in de tweede helft is hij de beste man. Zeker als de tegenstanders in zijn favoriete hoek schieten is hij bijna onverslaanbaar. Hij houdt zijn doel dan ook schoon in de tweede helft.

Die tweede helft, vaak de betere van de twee helften, brengt eigenlijk niet zo heel veel. Er worden best mooi aanvallen opgezet, maar de schoten zijn minder. Of de keeper staat in de weg. Bijvoorbeeld bij schoten van Sytse en Lucas treedt hij doortastend op.

De scheidsrechter ziet dat er niets meer aan de uitslag van deze wedstrijd gaat veranderen en fluit dus maar een paar minuten eerder af. En zo kunnen we concluderen dat we met een aantal minuten gas geven dit team van vv Maarssen (in de competitie spelend in de 5e klasse) aan de zegekar kunnen binden. Benieuwd wie onze volgende tegenstander is.