Zo’n zaterdag waar je de hele week daar voorafgaand al zenuwachtig van kan worden. Niet alleen als speler, maar ook als trainer, leider, toeschouwer en zelfs als enthousiaste ouder. Zo’n zaterdag die een eeuwigheid wegkijkt en maar niet dichterbij komt omdat je niet kunt wachten. En als hij er eenmaal is, dan mag je los. Alles uit de kast, de beuk erin want het gaat erom. Zo’n zaterdag was het dus.

Onze jonge helden van de JO10-1 mochten aantreden tegen OSM JO10-1. In deze eerste klasse hadden beide teams allebei alles gewonnen en OSM zelfs met iets ruimere cijfers dan onze kanjers. Er was dan ook maar 1 opdracht als je kampioen wilt worden… WINNEN!

Onder leiding van de uitstekend fluitende (maar dat wisten we bij het eerste fluitsignaal nog niet) Mario Blokhuis werd er klokslag 11.02 afgetrapt. Het werd gelijk duidelijk dat OSM niet was gekomen om als makke lammetjes naar de slachtbank geleid te worden. Ze openden goed en hadden in de beginfase het initiatief. Maar ook onze jongens lieten zien hoe ze gegroeid zijn onder de geweldige trainer Rinaldo. De strijd ging in deze fase gelijk op en het spel ging op en neer. Na een minuut of 10 kreeg OSM een hoekschop. De bal werd prachtig voor de goal geslingerd en zo mogelijk nog mooier ingekopt door de aanvoerder van OSM. Onze boys op 0-1 achter, dat heeft in het verleden nog wel eens geleid tot hangende schouders en chagrijnige gezichten, maar zo niet deze keer.

Met rechte ruggen en strakke blikken gingen onze jongens gelijk op zoek naar de gelijkmaker. En het werd steeds duidelijker dat deze ook zou gaan vallen. Max T haalde verwoesten van grote afstand uit en de 1-1 stond op het bord. Na 25 spannende minuten floot Mario voor de rust en voor het eerst dit seizoen nam de coach zijn jongens mee de kleedkamer in voor de broodnodige instructies om deze wedstrijd over de streep te trekken.

Wat Rinaldo in de rust heeft gezegd, is tot nu toe het best bewaarde geheim van Breukelen. MAAR HET WERKTE EN HOE!

Stel je even voor. OSM speelt in het geel, FC Breukelen in het bekende thuistenue. OSM is in de aanval en spelen de bal in de diepte op de in de ruimte vertrekkende spits. Jayden, wiens leercurve dit seizoen net zo stijl is als die van Mathijs de Ligt, doorziet de pass en stapt op het juiste moment in. Hij weet de bal te onderscheppen en dribbelt het middenveld in. OSM, blijkbaar geïmponeerd door zoveel spelinzicht, geeft Jayden alle ruimte om door te lopen als ware hij Ronald Koeman in zijn beste dagen. Op een meter of 20 doet hij wat onze huidige bondscoach ook altijd van die afstand deed. Verwoestend maar dan ook écht verwoestend, niet een beetje verwoestend, nee verwoestend zoals verwoestend bedoelt is haalt Jayden uit. De keeper zag Jayden wel schieten, de bal heeft hij nooit meer gezien. Via de onderkant van de lat plofte de bal in de kansloze goalie van OSM en onze jongens nemen de leiding. De koppositie is virtueel ingenomen, het kampioenschap een stap dichterbij.

En dat was het startsein voor een heerlijk laatste kwartier. Knokkend, sleurend, passend en schietend, onze jongens waren overal op het veld en Thomas, zoals altijd de zeer betrouwbare sluitpost, had steeds minder te doen. Ja, meedoen in de opbouw omdat onze kanjers continu de bal hadden, dat had hij te doen. Max T samen met Lieuwe leurend en sleurend, gaten dicht lopend en ieder duel willen winnen. Jack zoals alleen Jack dat kan met alles in de strijd gooiend, zelfs zo diep gaan dat hij de maandagtraining geblesseerd moest laten lopen. Jarice en Max W duelerend en passerend op de vleugels. Jacob en Koen, onze spitsen van dienst die vandaag maar bleven gaan. Heerlijk hoe onze mannen deze wedstrijd over de streep wisten te trekken. En even voor de goede orde, het bleeft niet bij de doelpunten van Max Turksma en Jayden. Via opnieuw Max T en 2 x Koen stond er maar liefst een 5-1 eindstand op het bord. Er daar was niets op af te dingen.

Het oorverdovende gejuich was dan ook niet van de lucht na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende Mario (na het laatste fluitsignaal wisten we het inmiddels wel). 5-1 winnen van de medekoploper en nu alleen aan kop. Hulde voor de mannen van topcoach Rinaldo en succesleider Sjoerd, het kampioenschap is weer een stap dichterbij!