FC Breukelen 2, het team van de beloften van FC Breukelen, moet nog 5 finales spelen voor lijfsbehoud in de reserve 1e klasse.
Als neutrale toeschouwer, zou je kunnen concluderen dat het helemaal niet goed gaat met dit team omdat zij onderaan in de 1e klasse staat. Als je dit team iets beter gevolgd hebt, dan weet je dat de werkelijkheid heel anders is en zie je dat dit team ontzettend gegroeid is. Om de staat van het team af te meten aan de stand op de ranglijst is volgens Co Adriaanse in dit geval echt “scorebordjournalistiek”. Er is meer dan de ranglijst alleen…

Het team, onder leiding van Jeffrey Pfoster en Harold Rietveld, heeft zich uitstekend ontwikkeld dit seizoen. Doordat het technisch beleid vanuit Breukelen 3.5 nu ook echt doorgevoerd is, is er gekozen voor een A-selectie van 18 spelers en 2 keepers. Deze selectie is zorgvuldig samengesteld en biedt de juiste balans tussen talent en ervaring. Helaas kon niemand voorzien dat wij in het begin van het seizoen gelijk met langdurig geblesseerde spelers te maken zouden krijgen binnen onze A-selectie. Dit had niet alleen zijn invloed op deze A-selectie maar ook zijn weerslag op de B-selectie die het fundament vormt voor ons tweede. Een aantal spelers moest vanuit de B-selectie gelijk doorgeschoven worden naar de A- selectie.

Dit had een zogenaamd sneeuwbaleffect op de jeugd want enkele 1e jaars JO-19 spelers moesten hierdoor gelijk door naar de B-selectie om de vrijgevallen plaatsen in te nemen. Spelers die voor het 1e jaar over waren gekomen vanuit de jeugd naar de senioren moesten er gelijk staan en hadden geen gelegenheid om te wennen. Normaal geldt er altijd een overgangsperiode van minimaal een jaar wanneer een speler overkomt vanuit de jeugd naar de senioren. Die tijd om te wennen was er dit jaar dus niet, het was gelijk “knallen met z’n allen”.

Voor de winterstop werden er goede wedstrijden afgewisseld met mindere potten, het was duidelijk dat spelers en staf in deze fase nog aan elkaar moesten wennen en dat jongens zich aan het niveau moesten gaan aanpassen. Na de winterstop was steeds meer de hand van de coaches zichtbaar, het voetbal werd en wordt met de week beter en de jongens van het tweede kunnen weer omhoog kijken op weg naar handhaving.

Hoe ziet het tweede er op dit moment uit? Op de goal staat onze parel uit Suriname WEE-WEE Montel.

De achterhoede wordt gevormd door Moreno de Joode, Guido de Ridder, Maikel de Leeuw, Lothar Miedema en aanvoerder Joery Knoop.

Het middenveld wordt gedragen door de jongste spelers van het team: Jordi Grilk, Job van Geffen en Tim Norbart, allemaal zonen van vaders met een voetbalachtergrond en routinier Max Kauffmann, die helaas opnieuw geopereerd moet worden aan zijn knie.

De voorhoede bestaat uit: Max Hilterman, Gino Duut, Bram den Hollander, Stefan Laarkamp en Youri de Wit.

Deze topselectie is nog vol op in de strijd voor lijfsbehoud en kan al onze support meer dan goed gebruiken. Op de zaterdagen 5 en 19 mei speelt dit team thuis. Ze hopen en rekenen op al jullie steun om ervoor te zorgen dat ze de inhaalrace die na de winterstop is ingezet ook kunnen afmaken!

Kom allen dan ook naar ons mooie sportpark aan de Broekdijk om onze jongens te steunen in de strijd voor lijfsbehoud in de 1e klasse!