Woensdag 16 mei stond de inhaalwedstrijd thuis tegen JSV Nieuwegein op het programma. Het onderlinge verschil was 2 punten in het voordeel van de gasten. Hoewel FC Breukelen JO13-3 er alles aan doet om met zijn eigen team de wedstrijden te spelen denken andere clubs daar toch heel anders over. Bestaat de basis van de JO13-3 voor 2/3 uit onder 12 spelers. De gasten hadden blijkbaar een andere gedachte over die sportieve plicht en er bleek flink geshopt in de hogere teams. Met de wind tegen was het JSV die een voorsprong nam van 4 doelpunten in de eerste helft. Gezien het spel was dit een kansloze missie maar de spelers van Breukelen vochten voor wat ze waard zijn. Na nog eens 2 doelpunten kreeg de thuisploeg loon naar werken. Was het in het laatste kwart eerst Samuel die binnen kopte na een corner van Jip. Vijf minuten voor tijd was het spits Joël die het net vond naar goed doorzetten. Uiteindelijk scoorde JSV nogmaals in de dying seconds van de wedstrijd en werd hierdoor de winnaar met een 2-7 stand.

Dan naar de wedstrijd van zaterdag 19 mei gezien de uitslagen die de Vreeswijk had neer gezet was het koffiedik kijken welke kant de wedstrijd op zou gaan. Tevens waren Livian en Tobias afwezig maar te kort dag om de wedstrijd hiervoor te verzetten. Gestart werd dus met 13 man waarbij het onderlinge verschil slechts 1 punt in het voordeel van de “All Whites” was. Voortvarend werd gestart en het was FC Breukelen dat direct de eerste kansen creëerde. Te simpel voor de keeper en steeds recht op hem afgeschoten stopte deze een viertal pogingen.

In de 7e minuut was het dan toch raak, Joël schoot op de goal maar trof een speler op zijn weg. Deze werkte de bal slecht weg en het was de mee opgekomen Kalle die de 1-0 binnen schoot. Het liep lekker door met regelmatige aanvallen over alle flanken. Het probleem was dat er getracht werd de keeper met zachte schoten van grote afstand te passeren. In de 12e minuut na een pass van Bart ging Rogier door over links en schoot de bal strak binnen. Tot zover liep het lekker en hoewel het spel duidelijk gemaakt werd door onze mannen ging het wel wat slordiger en hierdoor kreeg Vreeswijk zijn eerste kansen. De achterhoede raakte niet in paniek en Benjamin, Samuel, Dano en Koen waren resoluut en anders was het keeper Lars die perfect zijn doel uit kwam en de aanval onschadelijk maakte. Vijf minuten was het de ingevallen Sufyan die gas gaf en vanaf eigen helft opstoomde richting de goal. De bal belandde uiteindelijk bij Rogier welke nu met zijn rechter de bal hard binnen schoot en hierdoor werd met een 3-0 voorsprong de kleedkamer opgezocht.

De nadruk werd gelegd om vooral door te zetten en samen een grote uitslag neer te zetten. Doorgaan en stuk spelen het was duidelijk dat hier wel wat te halen viel en zo werd er ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.

Het bleek dat doorgaan niet tegen dovemansoren was gezegd en in 2 minuten speeltijd na rust waren er 2 aanvallen te noteren waarbij tijdens de laatste Joël werd gehaakt. De wederom zeer goed leidende scheidsrechter Van der Bruggen floot voor een penalty en Samuel kon achter de bal plaatsnemen. Goed ingeschoten was de bal een prooi voor de keeper met een gestrekte duik schuin de hoek in. Samuel liep echter goed door en tikte de rebound met rechts binnen.

Een aantal minuten was het de hardwerkende Sufyan die laan naar weken kreeg en met een rush van eigen helft sneed hij passerend en sprintend naar binnen en schoot de 5-0 binnen. Met deze wel heel comfortabele stand werd Joël gewisseld maar bleef het spelbeeld onveranderd ware het niet dat er iets te zelfzuchtig werd gevoetbald. Diverse spelers gingen voor eigen succes maar liepen zich stuk op die laatste speler. Hoewel het spel zich voornamelijk op de helft van Vreeswijk afspeelde en er kansen te over waren werd de score maar niet opgeschroefd. Kansen voor Dano, Walid, Bart en diverse voor Sufyan brachten niet wat zij wilden, goals.

Dubbele cijfers hadden er zeker ingezeten maar in de laatste minuut werd het halve dozijn pas vol gemaakt. Na wederom een snelle aanval van de “All Whites” werd de bal slecht weggewerkt en was het Kalle die ook opging voor zijn tweede goal. Zo werd voor de vierde keer in de voorjaarscompetitie de nul gehouden en wachtte de spelers een frietje en drinken.