• Alcoholbeleid FC Breukelen

  14 dec 2022
 • Beste spelers, ouders, leiders en vrijwilligers,

  Zoals bij iedereen bekend, is het gebruik van alcohol voor personen jonger dan 18 jaar niet toegestaan. Alcohol is, vooral bij jongeren, schadelijk voor de gezondheid.

  • Alcohol drinken is schadelijk voor de ontwikkeling van de hersenen en andere organen die in de groei zijn.
  • Alcohol drinken op jonge leeftijd kan leiden tot problemen met alcoholgebruik op latere leeftijd (verslaving).
  • Jongeren lopen sneller het risico alcoholvergiftiging te krijgen. Daarom is het voor jongeren onder de 18 jaar beter om helemaal geen alcohol te drinken.

  FC Breukelen wil in de kantine een verantwoord alcoholgebruik realiseren en past vanzelfsprekend de regels toe. Ze zijn niet alleen wettelijk vastgesteld maar onze club realiseert zich terdege dat drankgebruik bij jongeren een ernstige aanslag kan plegen op de gezondheid en de sportbeleving.

  In de kantine zal actief worden gecontroleerd op de leeftijd van aanwezigen die alcohol bestellen of nuttigen. Het is daarbij niet toegestaan om zelf meegenomen alcohol te nuttigen op het terrein of in de kleedkamer van FC Breukelen.

  Als er twijfel is over de leeftijd van iemand die alcohol bestelt, dan zal worden gevraagd naar een identiteitsbewijs. Ook het verstrekken van alcohol van meerderjarigen aan minderjarigen is niet toegestaan. Bij overtreding van het alcoholverbod kan de politie of de toezichthouder van de gemeente een boete uitdelen aan zowel de club als het individu en dit willen we uiteraard ook voorkomen.

  We doen dan ook een beroep op alle bezoekers van onze kantine, leden en niet leden, de (wettelijke) regels te respecteren en zo gezamenlijk bij te dragen aan een verantwoord alcoholgebruik bij FC Breukelen.


  Met vriendelijke groet,
  Het bestuur.