• Corona-protocol FC Breukelen

  29 aug 2020
 • Beste leden, ouders, fans, geïnteresseerden en iedereen die FC Breukelen een warm hart toedraagt,

   

  Het seizoen is weer begonnen en ook de eerste officiële wedstrijden staan gelukkig weer in de planning. Op zaterdag 29 augustus gaan de meeste teams weer beginnen met de KNVB Bekercompetitie en gaat ook het clubhuis als normaal weer open. Corona heeft ons echter nog niet verlaten, dus we moeten met z'n allen hier rekening mee blijven houden. We vragen daarom graag jullie aandacht voor de volgende afspraken die we op de club hebben met de richtlijnen van het OMT in het hoofd.

   

  Natuurlijk blijven de algemene regels zoals deze voor ons allemaal gelden in alle omstandigheden en dus ook op de voetbalclub van toepassing:

  Algemene richtlijnen:

  • Houd anderhalve meter afstand (18 jaar en ouder).
  • Als je klachten hebt, blijf thuis en laat je testen. Dat geldt ook als iemand in je huishouden besmet is of verschijnselen vertoont.
  • Hoesten, niezen of kuchen in de elleboog.
  • Was regelmatig je handen.
  • Geen handen schudden.
  • Vermijd drukte.

  Daarnaast gelden de specifieke volgende regels voor het FC Breukelen-complex.

  Kantine / Terras / Bestuurskamer:

  • Volg de aangegeven looproutes:
  • Zowel in de kantine als op het terras worden niet meer tafels en stoelen geplaatst dan is toegestaan op basis van de 1.5 meter regel en bezoekers mogen niet blijven staan, maar moeten plaatsnemen op een stoel of doorlopen via de aangegeven looprichting.
  • In de kantine en op het terras is het niet toegestaan tafels en stoelen te verplaatsen. Iets bestellen en buiten nuttigen is wel toegestaan. Hierbij geldt zoals altijd: alcoholische dranken alleen binnen de grenzen van het daarvoor toegezen terras c.q. gebied.
  • Op de tribune, op het terras en in de kantine mag je dus alleen zitten en niet staan.
  • In de kantine en op het terras is het toegestaan dat twee personen van 18 jaar en ouder binnen anderhalve meter aan één tafeltje zitten.
  • Consumptie verplicht (geen teams die verzamelen waardoor er voor mensen die een consumptie willen geen plek meer is).
  • Volg bij bestellingen in de kantine de uitgezette route en houd anderhalve meter afstand. Doe zoveel mogelijk bestellingen gezamenlijk en niet ieder afzonderlijk.
  • Er wordt een maximaal aantal personen op terras en kantine gehanteerd. Je mag alleen naar binnen als er nog stoelen vrij zijn.
  • Bij een regenbui wordt geen extra mensen toegelaten dan de maximale capaciteit. Je zal elders een plek om te schuilen moeten zoeken (neem dus een paraplu mee als er regen wordt voorspeld).
  • Volg de instructies van het kantinepersoneel en overige handhavers altijd op.
  • In de commissiekamer en bestuurskamer mogen niet meer dan zes mensen aanwezig zijn. Zorg bij vergaderingen voor goede ventilatie (ramen open).
  • Bij binnenkomst kantine/terras de bezoekers vragen hun contactgegevens beschikbaar te stellen en toe te stemmen met de verwerking en overdracht van die gegevens ten behoeve van de uitvoering  van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. De mensen moeten het volgende invullen:
   - volledige naam
   - datum
   - aankomsttijd 
   - e-mailadres
   - telefoonnummer
   - toestemming

  Deze gegevens mogen uitsluitend verwerkt en bewaard worden voor de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD, uitsluitend door de regionale GGD worden opgevraagd en maximaal 14 dagen bewaren en daarna vernietigen door de exploitant.

  Trainingen en wedstrijden:

  • Neem je eigen bidon gevuld mee naar de training en wedstrijd. Markeer deze ook met je naam zodat je je niet kunt vergissen.
  • Het is niet toegestaan met meer dan 1 persoon in het ballenhok te zijn. Kom dus ruim op tijd om je spullen voor de training te verzamelen.
  • In de dug-out moeten volwassenen anderhalve meter afstand houden. Trainers en leiders mogen niet plaatsnemen in de dug-out.
  • Schud geen handen op het veld. Raak elkaar niet aan ter begroeting (ook geen elleboog).

  Kleedkamers:

  JO6 tm JO9        
  Moeten thuis omkleden en douchen, dit geldt ook voor de tegenstander. 

   

  JO10 tm JO12      
  Kunnen op de club omkleden en douchen in 1 kleedkamer met eventueel maximaal 2 ouders in de kleedkamer voor begeleiding, dit geldt ook voor de tegenstander. 

   

  JO13 tm JO18    
  Kunnen op de club omkleden en douchen in 1 kleedkamer, dit geldt ook voor de tegenstander. Er is hier geen beperking van aantal spelers per kleedkamer en doucheruimte, dit geldt ook voor de tegenstander. 

   

  JO19                    
  Kunnen op de club omkleden en douchen in 2 kleedkamers, maximaal 8 spelers per kleedkamer en maximaal 2 spelers onder een douche, dit geldt ook voor de tegenstander. Wedstrijdbesprekingen vanaf de JO19 dienen op het veld of ergens buiten op het sportpark te worden gehouden. In de kleedkamers is dit niet mogelijk.

  Na afloop dit het team de kleedkamers schoon te maken en te desinfecteren!

  Kleedkamers Senioren            

  Kunnen op de club omkleden en douchen in 2 kleedkamers, maximaal 8 spelers per kleedkamer en maximaal 2 spelers onder een douche, dit geldt ook voor de tegenstander. Wedstrijdbesprekingen dienen op het veld of ergens buiten op het sportpark te worden gehouden. In de kleedkamers is dit niet mogelijk.

  Na afloop dit het team de kleedkamers schoon te maken en te desinfecteren!

   

  • Desinfectie schoonmaakmiddel worden in de kleedkamers gezet om kleedkamers na gebruik te kunnen schoonmaken. 
  • M.b.t. de trainingen zijn de kleedkamers alleen beschikbaar voor de senioren, maximaal 8 per kleedkamer en maximaal 2 in doucheruimte. De teams zijn verantwoordelijk voor na gebruik de kleedkamer weer schoon te maken en te desinfecteren.

  Uitwedstrijden:

  Leiders/aanvoerders/trainers dienen zich voor te bereiden op de uitwedstrijd om de voorwaarden bij de tegenstander te weten en daar op in te spelen.

  Het mondkapje is in Nederland niet verplicht. Maar een mondkapje is wel nodig als de anderhalve meter afstand niet realiseerbaar is zoals in het openbaar vervoer. Daarom verzoeken we iedereen om een mondkapje te dragen als je met personen buiten je eigen gezin/huishouden in één vervoersmiddel naar een uitwedstrijd gaat.

   

  Tot slot

  We roepen jullie allemaal op om de regels in acht te nemen, instructies van vrijwilligers op te volgen en om elkaar op de regels te wijzen en aan te spreken als dat nodig is. 

  Laat duidelijk zijn dat we met zijn allen een verantwoordelijkheid hebben om corona besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Doen we dat niet dan dreigen bovendien boetes (tot €4000 per overtreding) en sluiting door de overheid. 

  We zijn allemaal hartstikke blij dat we weer mogen voetballen dus laten we allemaal ons gezonde verstand gebruiken en op elkaar letten. Zo zorgen we ervoor dat we gezond blijven en allemaal ook kunnen blijven genieten van dit mooie spelletje. 

   

  Met vriendelijke groet,

  De jeugdcommissie en het bestuur.