• Corona protocol FC Breukelen Versie: 27 januari 2022

  29 jan 2022
 • Beste allemaal

  Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 25 januari jl, lees je hieronder de nieuwe maatregelen.

            

  Alleen door ons strikt te houden aan de regels, kunnen we verantwoord blijven sporten.

  Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus per 26 januari verder versoepeld. Voor de sport betekent dit onder andere dat de competities kunnen worden hervat, publiek onder voorwaarden weer welkom is.

  De anderhalve meter afstandsregel blijft wel van kracht waar die de sportbeoefening niet in de weg staat en geldt ook voor en na het sporten.

  Samengevat betekent dit:

  Basisregels

  Blijf de basisregels volgen om de verspreiding van het virus te beperken.

  Wedstrijden en competitie

  Wedstrijden zijn weer toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.

  Coronatoegangsbewijs (CTB)

  Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht vanaf 18 jaar bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in kantines, kleedkamers of toiletten. Er zijn uitzonderingen (sporters en publiek).

  Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (zowel betaald als vrijwillig) geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen als ze voor het uitoefenen van hun functie aanwezig moeten zijn. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

  Publiek

  Publiek is weer welkom, maar moet de 1,5 meter afstandsregel in acht blijven houden!

  Kantine

  Onze kantine en het terras zijn toegankelijk op vertoon van het CTB. In de kantine en op het terras gelden vaste zitplaatsen. Bij het verplaatsen door de kantine is het dragen van een mondkapje verplicht. Bij alleen eten en/of drinken afhalen in de kantine (en dus direct de kantine weer gaat verlaten) hoeft geen CTB vertoont te worden.

  Kleedkamers en toiletten

  De kleedkamers en douches zijn geopend. In de kleedkamers en douches zijn alle basismaatregelen van toepassing: 1,5 meter afstand, handen wassen, thuisblijven bij klachten en zorg voor voldoende frisse lucht.

  Mondkapje

  Een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar dat zich door alle binnenfaciliteiten zoals kantines en kleedkamers verplaatst.

  Alvast bedankt voor jullie medewerking!

  Namens het bestuur van FC Breukelen