• De FC Breukelen Penaltybokaal is weer begonnen!

  7 okt 2020
 • We leven met z'n allen op dit moment in rare tijden. Corona heeft de samenleving in z'n greep en we moeten allemaal, waar we kunnen, thuiswerken, afstand houden en goed nadenken bij wat we doen. Gelukkig kunnen sommige zaken nog wel gewoon doorgang vinden zoals onze FC Breukelen-penaltybokaal. Hoe mooi is het toch om bij de thuiswedstrijden van ons eerste in de rust één van onze jeugdteams penalty's af te zien vuren op de 2e keeper van de dag. Zo kon dat gelukkig ook nog eind september, op dat moment mocht er nog publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn.

  Op een mooie septemberzaterdag kwamen 20 spelers/-sters met papa, mama, oma, opa, oom, tante, kleine zusje, grote zusje enzovoorts het veld op om hun eerste penalty-bokaal-wedstrijd te spelen tegen Max de Bree, onze talentvolle keeper die dit jaar de overstap maakte van OSM/De Meern. Zoals al op de foto zichtbaar, een leuke en fanatieke groep die er klaar voor was om Max onder vuur te nemen. 

  Onze jongens van het eerste samen met de tegenstander (en titelkandidaat) uit Huizen waardeerden het enorm dat onze JO7, met in achtneming van alle Coronaregels, als begeleider meeliep het veld op. Het geeft het begin van de wedstrijd toch net wat extra's.

  In de rust was het zover. Het was tijd dat onze jongste jeugd de zenuwen van zich afwierp en het vizier scherp stelde... De strafschoppen moesten genomen worden en ik kan u zeggen, Max geloofde zijn ogen niet. De een na de andere bal vloog keurig tegen het net, in alle varianten. Laag, hoog, hard, zacht, bekeken en a la Neeskens, alles werd door de JO7 uit de kast gehaald. Max deed zijn best en met mooie reddingen werd het geen 20:0 voor onze JO7! Zowel Max als alle spelers en speelsters waren enorm aan het genieten. 

  En als voetbalfan én FC Breukelen-fan zag ik het een en ander aan talent bij onze JO7 wat meer dan hele goede hoop geeft voor ons eerste elftal in seizoen 2032-2033!!!!