• De jeugd heeft de toekomst!

  26 aug 2022
 • Beste leden en fans,

  Het is natuurlijk een aloud gezegde, "De jeugd heeft de toekomst". En waar is dat meer van toepassing dan op het voetbalveld. Ieder jaar dienen zich weer nieuwe spelers aan bij de mini's die misschien al dromen van een mooie carrière als prof. En ieder jaar dienen zich ook weer jeugdspelers aan die doorstromen naar de senioren om daar te laten zien wat ze in de jeugd allemaal hebben geleerd. Jeugdspelers die als 6 of 7 jarige langs de lijn staan en kijken naar hun idool of idolen van het eerste elftal Dat gebeurt bij iedere profclub zo en zo werkt het ook bij FC Breukelen. En hoe leuk is het om spelers uit de eigen jeugd uiteindelijk in het eerste te zien spelen en hiermee zelf een voorbeeld te worden voor een nieuwe generatie jeugdspelers. 

  Bij FC Breukelen zien we de afgelopen jaren steeds meer spelers uit de eigen jeugd terug in het eerste want de jeugd heeft immers de toekomst. En deze spelers gaan we de aankomende tijd heel graag aan jullie voorstellen. 

  In de selectie hebben we dit jaar Martijn Kalthoff, een talentvolle en ambiteuze keeper die helemaal voldoet aan bovenstaand plaatje. Begonnen in de jongste jeugd in de F4 bij onze mooie club op 6 jarige leeftijd. En sinds vorig jaar onderdeel van de A-selectie, het kan ook bij FC Breukelen heel snel gaan. 

  Al op jonge leeftijd bleek dat Martijn aanleg had voor keepen. In de F4 was hij begonnen als verdediger maar in de F1 stond hij al vast in de goal. In 2016 was Martijn pupil van de week en zijn idool was op dat moment natuurlijk Nick Turksma, ook zo'n kind van de club die toen furore maakte als doelman van het eerste. Toen droomde Martijn al van het opvolgen van Nick en 5 jaar later was het zover. Martijn is een keeper met goede en snelle reflexen en blinkt uit in de 1 op 1 situaties. Dat zijn ook de momenten dat je je als keeper natuurlijk echt kunt onderscheiden en punten kunt pakken voor je team. Daarnaast is hij een echte teamplayer en wil hij heel graag van waarde zijn voor de groep. 

  In 2021 maakte Martijn op 16-jarige leeftijd! zijn debuut in het eerste elftal van FC Breukelen in de beker wedstrijd tegen S.V.Candia’66. En zo'n debuut smaakte natuurlijk naar meer. Inmiddels is Martijn uitgegroeid tot vaste tweede keeper van het eerste en heeft hij de gezonde ambitie op uiteindelijk de eerste keeper te worden van FC Breukelen. Aankomend seizoen zal hij, naast de rol van tweede keeper bij het eerste, gaan keepen in de O23 om zo de nodige ervaring op te doen op het seniorenniveau. Dat zal Martijn zeker gaan helpen in zijn ontwikkeling om een nog betere keepter te gaan worden. Zoals hij zelf al aangeeft, kan hij bijvoorbeeld nog verbeteren in het coachen van de spelers om hem heen en daar krijgt hij in de O23 alle gelegenheid voor. 

  Kortom, de ontwikkeling van Martijn laat zien welke mogelijkheden er zijn als voetballer en in dit geval keeper van FC Breukelen en daar mag hij zelf en zijn wij als club hartstikke trots op. 

  We wensen Martijn aankomend seizoen heel veel plezier en succes in de O23 en bij het eerste!

  Met vriendelijke groet,

  De redactie