• De jeugd heeft de Toekomst - Wessel van der Mark

  25 nov 2022
 • Als FC Breukelen zijn we hartstikke blij met het feit dat we steeds meer eigen jeugd in ons eerste zien spelen.

  Na de aftrap met Martijn Kalthoff in de nieuwe rubriek De jeugd heeft de toekomst is deze keer Wessel van der Mark aan de beurt. Volgers en fans van FC Breukelen zal zeker opgevallen zijn dat Wessel dit seizoen de rechterkant van FC Breukelen beheerst. Sinds dit jaar speelt ons eerste een 1-5-3-2 systeem waarbij Wessel als een Breukelse Denzel Dumfries langs de hele rechterkant als speeldomein heeft.

  Wessel is sinds zijn 6e lid van fc Breukelen. Zoals zovele leden is hij begonnen bij de broekies (zo heette dat vroeger nog). Hij heeft in grote lijnen zijn hele jeugdopleiding gevolgd bij FC Breukelen. En tja, die 2 jaar uitstap naar Elinkwijk op zijn 16e, dat beschouwen we gewoon als een jeugdzonde en daar hebben we het niet meer over.

  Wessel is inzetbaar als verdediger en als middenvelder. Deze veelzijdigheid maakt hem uitstekend geschikt voor het systeem wat door hoofdtrainer Van de Berg dit jaar is geïntroduceerd. Zijn eigen doelstellingen had hij al snel gehaald. Namelijk het maken van zijn eerste goal in FC Breukelen 1 en vaste basisspeler worden in ons vlaggenschip. Beide doelstellingen zijn gerealiseerd al is een basisplaats natuurlijk voor niemand zeker. De belangrijkste doelstelling voor Wessel en het team is dit seizoen weer direct promoveren naar de eerste klasse en daar wil Wessel in elke wedstrijd en op elke training alles voor doen.

  Als speler zijn Wessels sterke punten zijn loopvermogen, doorzettingsvermogen en zijn snelheid. Met zijn passing is ook niks mis, hij speelt de bal meestal naar de goede kleur en dat is natuurlijk altijd prettig.

  Als verbeterpunt ziet hijzelf vooral dat zijn individuele actie kan verbeteren en dat hij meer durf moet hebben om die te gebruiken.

  Ook op zijn jonge leeftijd heeft Wessel al 1 van de jeugdteams van FC Breukelen onder de hoede genomen. Sinds dit seizoen is hij samen met Jack Ramaker trainer van de JO15. Zijn motivatie om jeugdtrainer te worden is vooral dat hij voetbal echt een geweldige sport vind en dit ook graag wil overdragen aan de jongens die hij traint. "Ik ben ook trainer geworden omdat ik het leuk vind hoe de jongens zich ontwikkelen en dat ik ze (hopelijk) nog wat bij kan leren", aldus Wessel. En de jongens uit de JO15 zijn zeker enthousiast over de trainers en met de aangeboden oefenstof worden de jongens iedere week beter.

  Mede dankzij Wessel is ons eerste dit seizoen nog steeds ongeslagen. Nu nog iets meer winnen dan gelijkspelen en de eerste plaats is een feit.