• Eerste nederlaag voor FC Breukelen

  Voor FC Breukelen stond er in speelronde 4 een thuiswedstrijd op het programma. CSV BOL is de tegenstander. De ploeg uit Broek op Langedijk werd vorig seizoen op de Broekdijk met 5-1 terug naar huis gestuurd, en is uit op revanche. CSV BOL pakte vorige week de eerste drie punten van het seizoen door Woudenberg te verslaan.

  Hoge verwachtingen voor FC Breukelen, dat na drie wedstrijden op zeven punten staat. Met nog hier en daar slordig spel kan er over een goede start van de competitie gesproken worden. FC Breukelen heeft met BOL een tegenstander die verrassend voor de dag komt. FC Breukelen speelt een redelijke wedstrijd, heeft controle maar wordt in fases op de proef gesteld door harde werkers in het elftal bij BOL. Veel balverlies bij BOL in de eerste helft zorgt ervoor dat FC Breukelen veelal de bal gemakkelijk terug kon veroveren. De eerste helft zonder spektakel, met een 0-0 ruststand op het scorebord.

  Na de rust ging het weer redelijk gelijk op tussen Breukelen en BOL. De tegenstander krijgt de eerste grote kans in de tweede helft, maar komt centimeters te kort om de bal binnen te werken. FC Breukelen slaat direct toe in de tegenaanval. Na een mooie combinatie is Daniel Kops die de bal binnen werkt. Een belangrijke goal die voor vertrouwen moest gaan zorgen bij FC Breukelen. Echter, het leek een wake-up call voor BOL. Het ging beter voetballen en trok het spel naar zich toe. FC Breukelen creëerde minder en had het lastig in de duels. Halverwege de tweede helft slaat BOL toe. Een slalom door de Breukelen defensie die bekwaam wordt ingeschoten, 1-1. Na wat omzettingen en aanpassingen pakt BOL toe en neemt de leiding. Een voorzet wordt fraai afgerond en FC Breukelen staat op achterstand, 1-2. FC Breukelen forceert de gelijkmaker, tot gevaarlijke en grote kansen komt het niet. De 1-3 van BOL is de beslissing in de wedstrijd. Nick Turksma wordt met een bekeken stift verschalkt.

  Na zeven wedstrijden op rij zonder nederlaag de eerste verliespartij. Een nederlaag die onnodig was. De eindstand en de fases waarin FC Breukelen de mindere partij was is een goed leermoment dat meegenomen wordt naar de volgende wedstrijd.

  Volgende week op bezoek in Leusden bij Roda ’46. Een directe concurrent op de ranglijst, het verschil is slechts een punt.

  Overige uitslagen:
  AFC 1-2 SV Huizen

  VV Scherpenzeel 0-1 Roda ‘46
  VV Monnickendam 7-3 Zwaluwen ‘30
  HSV de Zuidvogels 4-0 SV Argon
  WV-HEDW 2-1 ZOB
  FC de Bilt 0-3 VV Woudenberg

  Tussenstand:
  1. SV Huizen (4-10)

  2. VV Scherpenzeel (4-9)
  3. Roda ’46 (4-8)
  4. VV Monnickendam (4-7)
  5. FC BREUKELEN (4-7)
  6. WV-HEDW (4-7)
  7. CSV B.O.L (4-6)
  8. SV Argon (4-6)
  9. AFC (4-4)
  10. HSV de Zuidvogels (4-4)
  11. HCSV Zwaluwen 30 (4-4)
  12. VV Woudenberg (4-3)
  13. FC de Bilt (4-2)
  14. ZOB (4-1)