• Even voorstellen: Nico van Stroe

  Nico van Stroe is het afgelopen seizoen een bekend gezicht geworden langs de lijn bij wedstrijden van FC Breukelen. Nico stond paraat met zijn fototoestel om mooie actiebeelden te maken. FC Breukelen heeft vooral na de winterstop de foto’s van Nico gebruikt voor fotoverslagen op de facebook pagina.


  De meeste mensen kennen jou al, maar voor de FC Breukelen supporters en spelers die jou nog niet kennen: kun je wat meer over jezelf vertellen?
  Ik ben Nico van Stroe, ik ben 62 jaar. Vanaf kinds af aan heb ik bij vv Nijenrodes gespeeld. Toen ik begin 30 was, ben ik gestopt na een paar knieoperaties. Al vanaf mijn 20e jaar ben ik leider geweest en heb ik in het jeugdbestuur gezeten. Toen mijn zoon ging voetballen heb ik mijn eerste digitale camera gekocht. Ik werd weer leider en maakte voor de kinderen foto’s, als aandenken voor later. Van mijn eigen voetbaltijd is niet veel bewaard.


  Hoe is je passie voor fotograferen ontstaan?
  Ik heb foto’s en fotografie altijd leuk gevonden. Mijn oom had een foto ontwikkelcentrale en mijn vader maakte ook veel foto’s. Misschien heb ik het daarvan meegekregen.


  Hoe kwam je op het idee om zo’n facebook groep op te richten?
  Ik vond dat er maar weinig aan de site van FC Breukelen gedaan wordt wat betreft foto’s. Ik snap wel dat daar mensen voor nodig zijn, maar toch. In januari kwam ik op het idee een eigen Facebookpagina te maken.


  Wat is jouw doel voor het volgende voetbalseizoen?
  Het doel is om volgend jaar op dezelfde voet door te gaan. Het is niet zo dat ik er iedere zaterdag ben. Het ook geen verplichting worden. Ik probeer ook bij de jeugd, de dames en bij NiTA te gaan kijken. Maar als het giet van de regen of het is vreselijk koud blijf ik lekker thuis.


  Kun je kort vertellen hoe mensen lid kunnen worden van jouw facebook-groep
  Iedereen op facebook mag/kan lid worden. Alleen even aanmelden!


  Wil nog wel even vermelden dat ik geen proffotograaf ben. Ik maak per zaterdag een paar honderd foto’s waarvan er veel mislukken of niet leuk zijn. Heb maar een eenvoudig toestel en lenzen. Heb niet verstand van het diafragma enzovoort. Het is puur voor de gein. Maar moet wel bekennen dat de spelers van het eerste en tweede bijna allemaal lid zijn en het stiekem wel leuk vinden.

   

  KLIK HIER OM LID TE WORDEN VAN NICO'S VOETBALFOTO'S