• FC Breukelen 1 - OSV Nita 1, 18 oktober 20.15 uur.

  12 okt 2022
 • Liverpool tegen Everton, Manchester City tegen Manchester United, the Old Firm en de Kohlenpotderby… Zomaar even een aantal historische derby’s dat bijna ieder seizoen wel meerdere malen gespeeld wordt. En wij kennen natuurlijk FC Breukelen tegen OSV Nita, de moeder aller streekderby’s in de provincie Utrecht. En dat heeft niet alleen te maken met het feit dat beide clubs op een steenworp afstand liggen. OSV Nita heeft ook nog eens een flink aantal oud-Breukelaars in de selectie.

  Want wie spelen er allemaal bij OSV Nita met een opleiding of achtergrond bij FC Breukelen? Het is een indrukwekkende lijst met spelers: Stan de Wit, Jesse van Riet, Jan Tijn Augustin, Joery Knoop, David van der Veld, Guido de Ridder, Moreno de Joode, Joel Wattimena, Maikel de Leeuw, Jacky Castelijns en Zaid El Jahouli. Stuk voor stuk talentvolle voetballers die de overstap hebben gemaakt van de Broekdijk naar Nitanello. En ook de technische staf kent met Sjoerd Mollema en Patrick Mur een tweetal mannen met een Breukels verleden.

  En dinsdag 18 oktober zijn ze allemaal te bewonderen op de Broekdijk voor een onvervalste oefenderby.

  Beide teams hebben vorig jaar een stap terug moeten doen. OSV Nita is goed gestart in de 3e klasse met 1 nederlaag en 2 overwinningen en is daarmee terug te vinden op de 3e plek op de ranglijst. FC Breukelen is na 3 wedstrijden nog zonder nederlaag maar helaas ook nog zonder overwinning in de 2e klasse. Allebei de teams hebben de ambitie om snel terug te keren op het niveau waar ze minimaal thuishoren en zullen dat maar wat graag laten zien in deze onvervalste knaller.

  Kom dus allemaal kijken dinsdag 18 oktober op ons mooie sportpark aan de Broekdijk Oost voor een heerlijke pot voetbal. De wedstrijd begint om 20.15 uur.