• FC Breukelen 2 begint tegen de koploper

  Zaterdag 21 september speelt FC Breukelen 2 om 12:00 uit. De eerste competitiewedstrijd mogen zij meteen tegen de koploper: Benschop 2. Dat zij bovenaan staan door alfabetische volgorde, maakt deze wedstrijd niet minder belangrijk. Dit seizoen moet er weer keihard gewerkt worden om te gaan promoveren naar de eerste klasse. Want dat is het enige doel. We hopen dan ook dat we weer op alle steun van u kunnen rekenen en er weer een mooi seizoen van gaan maken met elkaar.

  FC Breukelen 2 heeft een uitstekende voorbereiding gehad. Er wordt keihard getraind en de oefenwedstrijden en bekerduels waren vaak weer pareltjes voor het oog.

  OEFEN: FC Breukelen 2 – Jos Watergraafsmeer (hoofdklasser) werd 2-4
  OEFEN: De Vecht – FC Breukelen 2 werd gewonnen met 1-0
  OEFEN: FC Breukelen 2 – Kockengen 1 werd gewonnen met 9-3
  BEKER: Legmeervogels 2 – FC Breukelen 2 werd gewonnen met 4-7
  BEKER: FC Breukelen 2 – Loosdrecht 2 werd gelijk met 3-3
  BEKER: FC Breukelen 2 – Altius 2 werd gewonnen met 11-0

  Maar genoeg over de wedstrijden die al geweest zijn. We blikken liever vooruit. Zaterdag wordt het 23 graden. Dus dat is geen excuus om thuis te blijven. Met de auto naar Benschop is een half uurtje rijden. Er zit 48 uur in een weekend, dus van dat half uurtje ligt niemand wakker. Bij Benschop hebben ze een prachtige tribune, met plekjes in de zon en in de schaduw, dus u kan heerlijk zitten. Dan heb ik het nog niet gehad over het belangrijkste punt: het sterrenteam FC Breukelen 2.

  Wat een selectie hebben we dit jaar weer. Dacht u vorig jaar wekelijks verwend te worden door 18 flitsende jongens, dan zult u dit jaar helemaal gaan watertanden. Maak uw borst maar weer nat (als dat nog nodig is) want ik ga ze weer allemaal met u doornemen.

  De staf
  Dit jaar is er een nieuwe staf. Harold, Roland en Rini hebben het stokje overgedragen aan een nieuwe garde. Om te beginnen met de hoofdtrainer: Anthony Molleman. In de voorbereiding was er niet lang voor nodig dat het team aan de nieuwe trainer moest wennen. Anthony is duidelijk, recht door zee en houdt zelf ook wel van een dolletje. Het moet gezegd worden dat het knap is om voor een compleet nieuw gezicht zo binnen te stappen in een hechte groep. Dat deed Anthony uitstekend. Er wordt hard getraind, maar dat is precies wat de jongens willen. Iedereen maakt een persoonlijke groei mee, maar ook het team blijft flinke stappen maken. Daarom is Anthony Molleman als nieuwe trainer een juiste beslissing.

  Assistent dit jaar is ook een nieuw gezicht, niet nieuw voor de club maar wel voor het team: Timo van den Bosch. Deze vrolijke vent kan iedereen er prima bij hebben. Hij vult Anthony perfect aan en is een goede sparringpartner.

  Ikzelf (Nick Hoogveldt) heb dit jaar de titel team-manager gekregen. Het is een veel te mooi woord, dus draag ik zelf liever de titel: Papa Watertas. Ik zal dit jaar alles om het voetbal heen regelen zodat de selectie en staf zich kunnen focussen op wat veel belangrijker is: Het voetbal.

   

  De selectie
  U zult weer veel bekende gezichten tegenkomen dit jaar. Om te beginnen met onze keeper: Jesse Schreurs. Of zoals de meeste hem kennen: Red Tiger. Door zijn rode tenue is hij aan deze bijnaam gekomen. Helaas zijn de rode sokken van zijn tenue kwijt. Tegenwoordig draagt hij dan een blauw tenue. U moet dus niet verbaasd zijn wanneer u dit jaar op de velden de naam ‘Blue Tiger’ voorbij hoort komen. Dat is dan niet het broertje van Jesse, maar het is gewoon Jesse die zijn sokken kwijt is.


  Over het broertje van Jesse gesproken, die is er dit jaar ook bij. Dion Schreurs is een nieuwe aanwinst in de verdediging. Hij is groot, sterk en snel. Iets te sterk, dus ik durf er helaas niet te veel grapjes over te maken. Hij heeft ook hele aardige ouders, die staan 4 keer in de week langs het veld. Echt superaardige mensen. Hele leuke familie.

  Daarnaast zijn er veel bekende in de verdediging te vinden: de snelle Guido de Ridder, ons appeltje Nick Verbeek, Koekie Danny van de Bilt en onze tennisser Lothar Miedema.

  Verder is Joery Knoop (Button) ook weer te zien, al zit hij voorlopig nog bij de selectie. Daarnaast hebben we ook Levi van Riet die tussen de selectie en het tweede zit.

  Nieuwe gezichten in de verdediging zijn Melle Valkenburg en Ronny Struijk. We zijn nog druk bezig om voor deze jongens bijnamen te bedenken, dus alle suggesties zijn welkom.

  Op het middenveld en in de voorhoede is het een en al herkenning. Hier lopen alleen maar bekende gezichten. Jop-vrouwenmagneet van Geffen, Maikel Lion de Leeuw, Olivier Pluk Branderhorst, Jordy Grilik, Cody kappen draaien Coesel en Stephen ik kan alleen maar rennen en schieten Verroen.

  Vorig jaar maakte Bram de Hollander al een start in het tweede, maar besloot toch nog een jaartje bij de JO-19 te voetballen. Nu hij is uitgekleuterd mag hij eindelijk naar het voortgezet voetbalonderwijs. Bram is niet meer onze wekelijkse pupil van de week, dus als hij scoort mag er echt gejuicht worden. Bram we zijn heel blij dat je er eindelijk bij bent.

  Het laatste nieuwe gezicht is Thijs Langelaar. Met zijn oranje flitsende voetbalschoenen wist hij er al een paar in te prikken. We zijn benieuwd wat hij ons allemaal gaat laten zien met die schoenen.

  Het belooft veel goeds voor dit seizoen met zo’n grote selectie. We hopen dat we u vaak gaan tegenkomen op de velden. Als u een keertje overslaat omdat u andere verplichtingen heeft, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. We zouden het dan wel op prijs stellen als u zich dan even netjes afmeldt. Voor de rest gaan we ervan uit dat we u gewoon wekelijk gaan zien.

  We hebben er zin in! Tot zaterdag allemaal.