• FC Breukelen 2 gaat nacompetitie spelen

  Afgelopen zaterdag won FC Breukelen 2 met 6-2 van Jonathan 2. Daarmee werden zij periodekampioen en gaan nacompetitie spelen voor promotie naar de eerste klasse. Komende zaterdag (1 juni) staat de eerste uitwedstrijd al op het programma tegen DHSC 2 om 11:30. Het zou leuk zijn als u de jongens komt aanmoedigen want dat zullen zij hard nodig hebben. U zult zeker niet teleurgesteld worden want het is een fantastische ploeg om naar te kijken.

  Waarom? Dat leg ik u graag uit.

  Selectie of vriendenteam?
  Wanneer u dit team ziet staan voor de kantine van FC Breukelen als zij moeten verzamelen voor een wedstrijd is het niet helemaal duidelijk of dit een selectieteam is of gewoon een vriendenteam. De sfeer is erg goed, 15 lachende gezichten en de grappen kan je van een grote afstand al horen. Hier is weinig wedstrijdspanning te bespeuren. Nadat deze jongens 90 minuten met elkaar het veld onveilig hebben gemaakt is de kantine aan de beurt, want ook daar zijn zij met z’n allen gewoon te vinden. Het enige wat het verraad dat dit een selectieteam is, zijn die modieuze witte trainingspakken die hopelijk nog vele jaren gedragen worden.

  De staf
  Een jonge ploeg als FC Breukelen 2 heeft leiding en sturing nodig. Voor de jongens stond daar een perfecte staf voor klaar. Met hoofdtrainer Harold Rietveld, assistent-trainer Rini Pronk en teamleider Roland de Ridder heeft het team veel steun gekregen. Deze mannen stonden niet boven de groep maar ernaast. Zij wisten precies wat er speelde in de groep en onderling tussen de spelers. Altijd in voor een geintje en was deze fanatieke staf meerdere keren dit seizoen juichend op het veld te vinden wanneer er pas in de laatste minuten soms de overwinning werd binnengesleept.

  Bijnamen
  Wanneer u een wedstrijd komt kijken, schrik dan niet wanneer u alleen maar onbekende namen hoort. Deze selectie zit vol met Breukelaars, bijna allemaal uit eigen jeugd. Toch kunnen veel namen u onbekend in de oren klinken wanneer u langs de lijn namen hoort als: Koekie, Red Tiger, Button, Appeltje, Lion, Papa, Bassie, Matta, Joopie, Datismijnzoon en Pluk. Daarom zou ik u even de echte namen vertellen, zodat u goed op de hoogte bent voor komende zaterdag.

  Keepers
  Dit seizoen zijn er meerdere jongens die het doel verdedigd hebben, maar de jongen die toch wel de meeste punten heeft bezorgd en de periodetitel zeker mogelijk heeft gemaakt is Jesse Schreurs (Red Tiger). De bijnaam ontstond door zijn rode keeperstenue. Jesse keepte 8 wedstrijden en hield 3 keer de 0. Hij kreeg maar 8 tegengoals in 8 wedstrijden. FC Breukelen 2 scoorde in deze 8 wedstrijden 38 keer. We kunnen er niet omheen dat Jesse zeker een onschatbare waarde had op het veld. Maar ook naast het veld, wat zeg ik, zelfs naast de snelweg. Want daar kan je Jesse vinden bij uitwedstrijden als hij iets te zenuwachtig is. Verder wil ik daar liever niks over kwijt, dat kunt u hem na de wedstrijd in de kantine zelf vragen. De twee andere keepers Sam Rocks en Sam Stellingwerf waren de andere wedstrijden te zien. Ook zij keepten erg goed, zo goed zelfs dat we hen al snel kwijtraakten aan het eerste van FC Breukelen. Waar we natuurlijk erg trots op zijn.

  De verdedigers
  De achterhoede van FC Breukelen 2 is goed bemand dit jaar. Spelers genoeg die het achterin potdicht willen gooien. Om natuurlijk te beginnen met de aanvoerder Joery Knoop (Button). Deze fantastische grasmaaier met 40.000 Watt kan zelfs het kunstgras tot op de millimeter keurig bijhouden. Dat kost je dan wel wat gele kaarten maar dan heb je ook wat: Weinig tegendoelpunten. Toch werd besloten na zijn zesde gele kaart om zijn ogen te laten lazeren aangezien hij de tegenstander niet meer kon onderscheiden van de bal. Bijna waren we Joery zelfs kwijt aan OSV NiTA, maar toch besloot hij om ook volgend jaar te voetballen voor FC Breukelen, tot grote vreugde van iedereen.

  Wanneer je langs de lijn staat bij FC Breukelen zal je ook heel vaak iemand horen roepen: Dat is mijn zoon! Het begon als grapje, want wanneer Guido de Ridder iets goed deed op de recht back positie, liet Roland de Ridder (teamleider) in de dug-out aan iedereen weten dat dit zijn zoon was. Guido groeide dit seizoen in zijn zelfvertrouwen. Waar het op deze positie normaal gesproken belangrijk is om niet op te vallen, deed Guido het tegenovergestelde maar dan in positieve zin. Hij was op de hele rechterflank te vinden en iedereen genoot van deze goed voetballende rechts back. Ook zijn vader merkte dit op, want waar hij normaal één keer in 90 minuten de grap kon maken: Dat is mijn zoon, kon hij soms iedere minuut wel deze opmerking maken. Als u deze zaterdag langs de lijnen te vinden bent, let dan goed op deze speler, de zoon van Ronald.

  Een andere grasmaaier die u in de verdediging kan zien is Nick van Beek (Appeltje). Nick eet alleen maar appels, voor de training, na de training maar ook tijdens de training. Want ook wanneer de training begint en de appel is nog niet op dan blijft Nick dooreten. En staat hij in het midden van het rondo’tje, dan kan het wel eens gebeuren dat uit frustratie de appel naar je toe gegooid wordt. Nick is een rasechte verdediger, in de eerste minuut weet je dat je nog 89 minuten de lul bent. Je hebt spijt dat je te kleine scheenbeschermers hebt gekocht omdat je dit er cool uit vond zien en je hebt spijt dat je überhaupt spits bent geworden. Want vandaag is Nick je tegenstander. Hij stroopt zijn sokken nog een keer goed op en vervolgens heeft hij het 90 minuten op je enkels gemunt. Toch kan je niet anders dan van zo’n voetballer genieten. Hij is hard maar het is een werker. Als u hem zaterdag net zo waardeert kom dan niet na de wedstrijd met een biertje aanzetten voor deze jongen, trakteer hem op een appeltje.

  Voor veel vrolijkheid zowel op het veld als naast het veld is er Danny van de Bilt (Koekie). Een speler waar je veel waardering voor kunt hebben, want Danny was vaak op de bank te vinden, maar was niet te beroerd om het hele seizoen topfit te blijven en alle trainingen bij te wonen. Zulke spelers zijn altijd belangrijk, want als ze nodig zijn dan zijn ze er. Vaak worden ze in veel selectieteams vergeten en niet gewaardeerd. Maar bij FC Breukelen 2 weet iedereen hoe belangrijk het is en hoe hard we hen nodig hebben. De wedstrijden die Danny heeft gespeeld of heeft ingevallen, daar was hij zeker van onschatbare waarde. Kortom een knaller van een verdediger met een hele grote glimlach.

  Zelf mag ik ook in dit lijstje genoemd worden als verdediger (Nick Hoogveldt). Maar om daar nou heel veel woorden aan te besteden. Om het kort te zeggen: Het waren 3 fantastische minuten. Dat vond mijn vrouw ook.

  Er waren ook gastspelers te vinden in de verdediging. Spelers die we mochten lenen van het eerste. Falko van Doorn, Derrick Mensah en Tom van der Horst. We waren altijd enorm blij met deze spelers, ook omdat zij ons veel tegengoals hebben bespaard. Bedankt mannen.

  Het middenveld
  Een vaste waarde voor het middenveld was dit jaar Maikel de Leeuw (Lion). Een speler die maar bleef groeien, ook in zijn zelfvertrouwen. Het was dan ook niet gek dat hij tegen het einde van het seizoen werd gevraagd om bij de A-selectie te trainen. Maikel heeft op een veld altijd 12 tegenstanders, want hij heeft de scheids nooit mee. Lachend hoor je dan van alle kanten dat Maikel weer zijn kraaienstem heeft gebruikt en weer eens geel heeft gepakt voor praten. Toch maakt hij het allemaal weer goed met zijn spelverdeling, want de enorme rust op het middenveld wordt door alle spelers om hem heen erg gewaardeerd.

  Met de punt naar voren hebben we voor u Jordi Grilk. Wanneer het in de laatste minuten nog even beslist moet worden dan kan je bij Jordi de bal kwijt. Dit seizoen wist hij drie wedstrijden in de laatste minuut te beslissen waardoor de punten mee naar huis gingen. Jordi is altijd gedreven en erg fanatiek. Ook in de trainingen. Veel spelers kwamen met veel schrammen het veld af, zo ook Matthijs Buitendijk die bijna door het hek ging na een simpel rondo’tje. We zijn nog steeds zijn ellenboog kwijt. Simpel gezegd is Jordi een speler waarbij je bordjes bij het hek zou moeten plaatsen met: Niet voeren!

  Een middenvelder die zich in de basis wist te spelen is Lothar Miedema. Elke week werd hij sterker en binnen het team noemen ze hem de man met de ballen van staal. Lothar werd namelijk zo vaak op een bepaalde plek geraakt tijdens de trainingen dat het knap is dat hij nog op zijn benen staat. Met de conditie van een paard is deze jongen ook zaterdag weer te zien, maar u moet goed opletten want hij rent nogal hard, dus niet knipperen met uw ogen.

  Een speler die we bijna elke week mochten lenen van de A-selectie is Job van Geffen (Joopie). Een glimlach van oor tot oor krijg je wanneer je deze jongen ziet. Eén bonk vrolijkheid, maar ook op het veld is het een leuke voetballer om te zien. Door Joopie hebben we ook heel wat vrouwelijke fans gekregen dus daar willen we hem hartelijk voor bedanken.

  Natuurlijk mag Raul ook niet op deze lijst ontbreken die we ook dit seizoen veel mochten lenen van het eerste.

  De voorhoede
  Met 74 doelpunten in 22 wedstrijden kunnen we zeggen dat we een productieve voorhoede hebben. Met om te beginnen Olivier Branderhorst (Pluk). Werken, voetballen, slapen, repeat. Maar vooral het voetballen is wat hij leuk vindt. Er zijn weinig wedstrijden waar Ollie doelpuntloos het veld afloopt. Hij moet scoren. Al staat het 6-0, hij zou de scheids nog aantikken om wat meer extra tijd erbij te doen zodat hij zijn doelpuntje nog mee kan pikken.

  Een andere goalgetter is Stephan Verroen. Een speciale voetballer, want Stephan kan eigenlijk niet echt voetballen. Stephan kan rennen en op doel schieten. Na een jaar met Stephan gevoetbald te hebben kan ik deze opmerking over hem maken en weet ik dat hij erom kan lachen, maar probeert u dit alstublieft niet zelf want dat levert u een discussie op die langer duurt dan 90 minuten met extra blessuretijd.

  Een andere jongen waar ik uren over kan praten is Cody Coesel. Kappen draaien. Als je met hem bent maak je in ieder geval wat mee. Kappen draaien. Hij lult de oren van je kop, maar je kan er in ieder geval enorm mee lachen. Kappen draaien. Gelukkig ging hij een half jaartje naar Madrid voor zijn studie en hadden we een beetje rust. Kappen draaien. Maar na een paar maandjes begon je hem toch te missen en ben ik blij dat hij weer terug is. Kappen draaien. Waarom er de hele tijd kappen draaien staat? Komt u zaterdag even een kijkje nemen naar onze ballerina.

  Onze schiet-specialist is Matthijs Buitendijk. Al was hij niet altijd in de basis te vinden, op de trainingen wist hij veel jongens met grote verbazing staren naar zijn schoten. Matthijs heeft een linker waar je u tegen zegt. De ballen vliegen er altijd op een prachtige wijze is. Als u hem zaterdag ziet shinen let dan goed op!

  In de voorhoede kregen we dit jaar ook steun van de A-selectie: Daniel Kops. Een speler die meteen bij de spelersgroep paste, door zijn vriendelijkheid. Natuurlijk hoeven we u over zijn kwaliteit op het veld niet te overtuigen, want dat is natuurlijk allemaal prachtig wat hij laat zien. Maar over Daniel kan ik u niks meer dan goeds vertellen. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen vroeg hij zelf of hij bij ons kon aansluiten en liet daarmee zijn basisplek in de A-selectie schieten. Dat zegt genoeg over hem als speler. Daniel bedankt.

  Ook Bram de Hollander heeft ons bij een aantal wedstrijden geholpen. De speler uit JO19 is een lust voor het oog. Zijn techniek is goed, zijn snelheid is top en hij heeft een neusje voor de goal. Gelukkig is Bram volgend jaar het hele seizoen te zien bij FC Breukelen 2.

  Overtuigd?
  Ik hoop dat ik u hiermee heb overtuigd om aankomende zaterdag om half 12 bij DHSC 2 deze jongens te komen aanschouwen. Bedankt en tot zaterdag.

  Nick Hoogveldt