• FC Breukelen de sterkste in derby

FC Breukelen heeft de derby van osv NiTA gewonnen. Een 0-2 achterstand werd omgebogen in een 5-2 overwinning. FC Breukelen heeft de koppositie in de bekerpoule, en heeft volgende week aan een gelijkspel genoeg voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Met een 0-4 overwinning bij vv De Meern was er veel vertrouwen in aanloop naar de wedstrijd tegen osv NiTA. De groen-witte overburen, met veel bekende oud FC Breukelen spelers in het team wonnen vorige week van vv Maarssen met 4-0. Ook zij hadden een flinke dosis vertrouwen op zak in deze derby.

FC Breukelen had het knap lastig in de eerste helft. Een laag baltempo zorgde ervoor dat NiTA goed meekon komen. FC Breukelen creëerde te weinig en komt op achterstand. Een voorzet van de linkerkant wordt ingekopt, 0-1. Een sterke fase van NiTA werd al snel gestopt en kreeg FC Breukelen meer controle. NiTA werd minder gevaarlijk. De laatste fase voor de rust was FC Breukelen dicht bij de gelijkmaker. Een aantal serieuze kansen werden gekeerd door Stan de Wit, die zijn hele jeugd voor FC Breukelen uitkwam. Met een achterstand moest FC Breukelen keihard aan de bak in de tweede helft.

FC Breukelen komt gretig uit de kleedkamer maar het is osv NiTA dat weer scoort. Weer een aanval op links wordt voorgegeven op de rand van de zestien en ingeschoten. 0-2.

Vlak daarna kantelt de wedstrijd volledig. NiTA zag een sterkspelende speler uitvallen en werd slordiger. Okan Ozcelik profiteert van een een fout in de NiTA defensie en scoorde 1-2. Vanaf dit moment was het moment daar voor FC Breukelen om het tempo nog meer op te voeren en ging het hard. Zeven minuten na de 1-2 stond het 3-2 voor FC Breukelen door goals van Daniel Kops en Nick van Nieuwkerk. FC Breukelen maakte goed gebruik van de snelheid voorin en zorgde voor dat NiTA het niet meer kon belopen. FC Breukelen stond sterk en zorgde ervoor dat NiTA niet meer aan voetballen toekwam en gaf in de 70e minuut de genadeklap, Daniel Kops maakt de 4-2. Zijn tweede goal van de wedstrijd. NiTA werd nog eenmaal gevaarlijk maar Nick Turksma pakte de bal voor de voeten weg van de doorgebroken NiTA aanvaller. Een kwartier voor tijd geeft Eser Ozkilit het slotakkoord, 5-2. FC Breukelen oogt een stuk fitter en beslist uiteindelijk de wedstrijd door individuele kwaliteit.

Complimenten voor NiTA, een nieuwkomer in de tweede klasse. Zij hebben FC Breukelen goede tegenstand geboden. Een 5-2 zege zorgt voor veel vertrouwen richting de laatste bekerwedstrijd. Weer een derby, weer een thuiswedstrijd. FC Breukelen – vv Maarssen, aftrap om 14:30.

Foto’s van de wedstrijd zijn te bekijken op de facebook pagina Nico’s Voetbalfoto’s

Scoreverloop:
    22’ 0-1 Roy Langelaar
    47’ 0-2 Nino Raaff
    49’ 1-2 Okan Ozcelik
    51’ 2-2 Daniel Kops
    55’ 3-2 Nick van Nieuwkerk
    70’ 4-2 Daniel Kops
    75’ 5-2 Eser Ozkilit