• FC Breukelen en de Jeugdcommissie gaan ook in Coronatijd door!

  20 apr 2021
 • Ondanks dat er geen mogelijkheid is om echte wedstrijden te spelen als gevolg van alle corona-maatregelen is er bij FC Breukelen elk weekend een vol sportpark met jeugdleden die enthousiast aan het voetballen zijn. 

  De ene keer wordt er een toernooi georganiseerd met diverse teams van verschillende lichtingen, de andere keer zijn er onderlinge wedstrijden tegen een ander team. Gelukkig kan de volledige jeugd vanaf 5 jaar tot en met 19 jaar bijna iedere week nog heerlijk voetballen. En dat is natuurlijk een groot goed in deze voor iedereen bijzondere en soms moeilijke tijd.

  We hopen natuurlijk allemaal dat we met z’n allen volgend seizoen weer een normale competitie kunnen gaan spelen, want dat is en blijft natuurlijk het allerleukste om te doen. Daarom is de jeugdcommissie van FC Breukelen inmiddels begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. 

  Voor sommige jeugdteams betekent dat ze nu al wedstrijden spelen in de nieuwe wedstrijdvorm, bijvoorbeeld 8 tegen 8 op een half speelveld in plaats van 6 tegen 6 zoals de jongste jeugd speelt. En sommige teams mogen voor het eerst 11 tegen 11 voetballen op een groot veld in plaats van 8 tegen 8. De afstanden worden dan letterlijk en figuurlijk een stuk groter en het is dan ook heel fijn dat de jongens en meisjes er vast aan kunnen wennen. 

  Medio april is de technische staf voor alle (jeugd)teams voor aankomend seizoen al nagenoeg rond en dat verdient een groot compliment aan de jeugdcommissie. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, dus voor volgend seizoen zijn er al meerdere gediplomeerde trainers vastgelegd. 

  De jeugdcommissie zal de aankomende weken de indelingen van de verschillende jeugdteams voor het komende seizoen gaan bekijken. Wat we nu al weten is dat er gelukkig nog voldoende ruimte is om nieuwe (jeugd)leden te ontvangen dus voetballers van alle leeftijden en niveaus zijn dan ook van harte welkom om zich aan te melden bij FC Breukelen! 

  Wil je een keer (of voor langere tijd) meetrainen, meld je dan aan bij jeugdcommissie@fcbreukelen.nl. Tot de zomerstop kun je kosteloos meetrainen en ervaren of voetballen bij FC Breukelen voor jou de juiste keuze is. 

  Met vriendelijke groet,

  De jeugdcommissie