• FC Breukelen geeft voorsprong in slotminuut weg

  FC Breukelen heeft in de slotminuut van het thuisduel met sv ARC twee punten misgelopen. De ploeg uit Alphen aan de Rijn kwam niet geheel onverdiend in een doelpuntrijkduel op een 3-3 gelijkspel.

  Een lastige klus voor FC Breukelen op Sportpark Broekdijk-Oost. Koploper en titelfavoriet sv ARC, die eerder dit seizoen met 7-1 te sterk was voor FC Breukelen, was de tegenstander. ARC kwam sterk uit de startblokken en was meerdere malen gevaarlijk. FC Breukelen kwam goed weg doordat een schuiver van ARC uiteen spatte op de paal. 

  FC Breukelen komt wel op voorsprong. Een goede aanval over de linkerkant waarna Rachid Maamri de bal voorgeeft bij de tweede paal op Mark Rutgers die hem goed teruglegt waarna Kengo Ishikawa inkomt en de bal in het doel werkt. Niet geheel terecht, maar de voorsprong is er. Niet lang kan FC Breukelen genieten van de 1-0. Vijf minuten later is de Breukelen defensie onscherp en wordt het 1-1. Dat is ook de ruststand.

  In de tweede helft zijn beide ploegen gevaarlijk en creƫren goede aanvallen en kansen. FC Breukelen weet wederom op voorsprong te komen. Eser Ozkilit, haalt uit vanaf een meter of twintig. 2-1. Daarna valt de 2-2 van ARC uit een standaardsituatie. De bal wordt ingebracht richting de tweede paal die met het achterhoofd verlengd wordt en binnenvalt. FC Breukelen krijgt vervolgens de ultieme mogelijkheid om voor de derde keer deze middag op voorsprong te komen. Mike Versloot wordt in de zestien neergehaald, wat een penalty opleverd. Deze wordt raak geschoten door Eser Ozkilit. Zijn tweede van de middag!

  In de slotminuut weet ARC alsnog op gelijke hoogte te komen. Een voorzet wordt snoeihard ingekopt, die onhoudbaar is voor Nick Turksma. 3-3. Niet geheel onverdiend voor sv ARC. FC Breukelen was heel dichtbij om het gat met de koploper te verkleinen naar twee punten.

  FC Breukelen klimt wel twee plekken omhoog op de ranglijst en passeert BOL en sv Huizen. Volgende week de inhaalwedstrijd tegen WV-HEDW in Amsterdam. Die wedstrijd begint om 14:30.

  Scoreverloop:
  1-0 Kengo Ishikawa
  1-1 ARC
  RUST
  2-1 Eser Ozkilit
  2-2 ARC
  3-2 Eser Ozkilit
  3-3 ARC

  Overige uitslagen:
  AFC 3-1 HSV de Zuidvogels
  SV Huizen 1-2 Zwaluwen '30
  WV-HEDW 5-2 sv Argon
  Roda '46 4-0 Victoria
  CSW 1-1 FC Aalsmeer
  BOL 2-4 DHSC