• Een wedstrijd tegen Maarssen is altijd net even wat spannender dan normaal. Helemaal als het team van Maarssen een beetje de "angstgegner" van onze jongens is. De afgelopen jaren is er voor de beker of in een oefenpot regelmatig tegen ze gevoetbald, helaas is er nooit gewonnen.

  Dat de doelstelling van Rinaldo en Sjoerd afgelopen zaterdag anders was, moge duidelijk zijn. Bij winst zouden onze jongens mogelijk verder bekeren in een loodzware poule. Zou PSV of Ajax een gelijke poule hebben geloot, dan was er zeker gesproken over de "poule des doods" maar voor onze jongens was het een poule met kansen.

  Na de in de eerste ronde en terechte nederlaag te hebben geleden tegen UVV JO11-1 en de winst vorige week tegen Elinkwijk lag alles open. Bij verlies zouden onze jongens uitgeschakeld worden, bij winst waarschijnlijk doorbekeren.

  De eerste fase ging redelijk gelijk op. Maarssen begon fel maar het was duidelijk dat Breukelen zich niet de kaas van het brood wilde laten eten. Toch kwam Maarssen op voorsprong. Achterin werd balverlies geleden en voordat Breukelen het wist lag de bal in het netje. Via nog 2 fouten aan onze kant liep Maarssen weg naar een 0-3 voorsprong voordat Breukelen voor het eerst wat tegen kon doen. De ruststand was 1-3 maar het geloof in een goed resultaat was er nog. Onze jongens gaven goed partij en waren op zoek naar de aansluitingstreffer.

  Zoals Cruijff vroeger al zei "Je moeten schieten om te scoren" en dat deed Maarssen simpelweg beter. Na rust was het dus zomaar 1-5 en een monsterscore leek eraan te komen.

  Toch gaf Breukelen niet op en het werd 2-5. Het werd 3-5 en zelfs nummer 4 lag erin. 4-5 en Maarssen was aan het wankelen gebracht. Druk bleek Breukelen op zoek naar de gelijkmaker en in die zoektocht kan het wel is misgaan. Een inspeelpass naar het middenveld werd onderschept en Maarssen maakte de 4-6. Dat knakte het moraal van onze toppers en de wedstrijd was gespeeld. Dat er daarna nog 1 inviel was voor de bekende statistiek.

  Het bekeravontuur was voorbij voor onze jongens. De eerste wedstrijden op hoofdklasse-niveau hebben laten zien dat ze het aankunnen. Het zal iedere week nodig zijn om alles uit de kast te gooien, en dat zit er zeker in.

  Heel veel succes in de competitie mannen!