• FC Breukelen Leeuwinnen onder 15 kampioen!

In een bloedstollend spannende competitie moesten de meiden onder 15 van FC Breukelen 25 mei jl voor hun laatste competitie wedstrijd thuis aantreden tegen Geuzenmeer uit Amsterdam.

Beide teams hadden nog geen wedstrijd verloren, echter met twee verliespunten minder was Breukelen bij winst zeker van het kampioenschap maar bij een gelijkspel lag Buitenveldert op de loer met slechts één verliespunt minder.

En ja wie kent het spreekwoord niet van de twee honden die vechten om een been?

In de kleedkamer was toch wel te zien dat de spanning anders was dan normaal maar hielden we de wedstrijd bespreking niet anders dan alle anderen.

De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld onder zonnige omstandigheden, tijdens de warming up galmde de muziek over het complex en stonden er rondom het veld vele toeschouwers.

Nadat de wedstrijd begonnen was bleek dat Geuzenmeer geen gemakkelijke opdracht zou worden en hadden zij de eerste tien minuten het betere van het spel, met twee mooie reddingen onderscheidde keepster Isha zich zeker in de beginfase en hield haar ploeg op de been.

Daarna waren de ergste zenuwen weg en begon de ploeg uit Breukelen te draaien en liet zien wie er de baas was op het veld, bij vlagen werd Geuzenmeer kleurenblind getikt en was er na circa. 25 minuten een vlotte aanval over de linkerkant. Zoë speelde knap de bal vrij en stuurde met een mooie steekbal de van links gekomen Sica diep, oog in oog met de keeper bleef ze koel en krulde de bal langs de keepster in de verre hoek.

Een terechte 1-0 voorsprong en de eerste ouders raakten inmiddels door het dolle heen.

Geuzenmeer had een tik gekregen en had een noodrem nodig om niet vijf minuten later de "knock-out" van Maaike te krijgen, op weg naar 2-0 werd ze op de rand zestien meter met een overtreding gestopt.

De tweede helft een zelfde beeld, FC Breukelen voetballend beter op zoek naar de bevrijdende extra marge.

Na tien minuten spelen kwam deze er bijna, wederom werd Maaike diep gestuurd en ging ze alleen op de keeper af en weer moest een overtreding voor Geuzenmeer redding brengen.

De toegekende vrije trap scheerde rakelings langs het doel en zo bleef de terechte beloning uit.

Na mate de tijd vorderde probeerde Geuzenmeer nog wat terug te doen maar de verdediging met Dewy, Chaddel en met als absolute sterkhouders Sadeel en Yulia gaven geen krimp en dan was er desnoods altijd nog keepster Isha.

Het middenveld van Breukelen onder aanvoering van Myrna en Micky dicteerde het spel en maakte het tempo, op de zijkanten waren het telkens Sune, Lisa en Zoë die goed de ruimtes wisten te benutten en hun tegenstanders te snel af waren.

Geuzenmeer het had duidelijk lastig om onder de druk van FC Breukelen uit te komen en had grote moeite het gevaar van het middenveld en de Breukelense aanval met Sica en Maaike tegen te houden, regelmatig was er een overtreding nodig om de meiden te stoppen, hierdoor bleef de terechte en bevrijdende 2-0 uit.

Inmiddels had Dilan de moe gestreden Chaddel vervangen en kon ook Gwenn nog haar minuten maken, dank aan beide MO13 meiden die ons regelmatig hebben geholpen dit seizoen.

Zoals in iedere kampioenswedstrijd toch ook nog een schrikmoment drie minuten voor tijd met een bal op de lat van het doel van FC Breukelen, een doelpunt zou echter te veel eer zijn geweest voor de ploeg uit Amsterdam.

Na het verlossende fluitsignaal van scheidsrechter Henk van Rooijen kon het feest beginnen, namens de meiden werd Henk nog een appeltaart aangeboden als dank voor de wedstrijden die hij dit seizoen gefloten heeft.

Dank aan met Ester voor al het geregel dit seizoen en alle ouders die de meiden na het kampioenschap in het zonnetje hebben gezet en speciale dank aan Peter voor de vele wedstrijden die hij voor ons gevlagd heeft.

Met negen winst partijen en twee gelijke spelen is MO15 FC Breukelen een meer dan terechte kampioen.