• FC Breukelen ondanks nederlaag nog een jaar eersteklasser

  FC Breukelen heeft ondanks een 2-0 nederlaag in Broek op Langedijk tegen csv BOL zich weten te handhaven in de eerste klasse. FC Breukelen had genoeg aan een punt om veilig te zijn, maar door nederlagen van de concurrenten was ook een nederlaag voldoende voor nog een jaar in de eerste klasse.

  Bij de tegenstander csv BOL wordt er ook nog ergens voor gespeeld. Het is hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen en werd er afscheid genomen worden van twee spelers die naar Odin '59 vertrekken. En maakt csv BOL een serieuze kans voor de vierde plek op de ranglijst. En die vierde plek is knap, want het is pas het eerste jaar als eerstklasser voor BOL.


  FC Breukelen kwam moeizaam voor de dag. Het veld was niet goed. Hobbels die de passnauwkeurigheid zeer verstoorde. Echter oogde csv BOL agressiever en had een solide achterhoede. Zes minuten voor rust is het raak bij BOL. Brandsma kan inkoppen na zwak verdedigen bij een hoekschop. Vlak voor rust werd David van der Veld met een directe rode kaart het veld afgestuurd door een misplaatste opmerking. Ook na rust is het csv BOL die nog steeds de betere partij is en het dezelfde Brandsma is die de 2-0 kan maken. FC Breukelen creert te weinig, maar toont wel inzet. De wil is er, maar het was niet goed genoeg om csv BOL moe te spelen. In het laatste kwartier krijgt FC Breukelen nog twee grote kansen. Deze belandden op de paal en de lat. Ondanks de 2-0 nederlaag een combinatie van vreugde en teleurstelling. 


  FC Breukelen zal het seizoen op eigen veld gaan afsluiten tegen Zwaluwen '30. In speelronde 4 werd daar met 4-0 verloren. FC Breukelen kan geen plek meer stijgen, dus zal punten moeten pakken om de huidige negende plek vast te houden. Doordat volgende week de wedstrijd tussen de nummer 10 en 11 op het programma staat, kan WV-HEDW niet meer over FC Breukelen heen, ondanks dat het gat drie punten is en een doelsaldo verschil van +6 in het voordeel van FC Breukelen. 

  Scoreverloop:
  39' 1-0 Brandsma
  41' ROOD David van der Veld
  53' 2-0 Brandsma

  Overige uitslagen:
  FC Aalsmeer 0-1 sv Argon

  Victoria 1-5 HSV De Zuidvogels
  sv ARC 4-2 Roda '46
  sv Huizen 4-3 CSW
  DHSC 3-1 WV-HEDW
  HCSV Zwaluwen '30 4-1 AFC