• FC Breukelen onderuit bij Argon

  Het is FC Breukelen niet gelukt om na twee nederlagen in de eerste klasse A weer een goed resultaat te boeken. Na nederlagen tegen FC Aalsmeer (1-0), de Zuidvogels (0-2), wint ook sv Argon. In Mijdrecht werd het 2-0.

  FC Breukelen heeft van zichzelf verloren. Dat is de harde conclusie die getrokken wordt na afloop. FC Breukelen kwam in tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden een stuk sterker voor de dag. Het voetbal was goed en verzorgd, maar de passie en beleving was terug. Echter ontbrak er scherpte in de afronding waardoor FC Breukelen geen resultaat boekte, wat het wel verdiend had.

  Wanneer er ruim 80 minuten gespeeld zijn, leek het erop dat het een doelpuntloze wedstrijd zou gaan worden. Beide teams drukken en nemen hier en daar nog risico's maar in de afronding zat het niet mee. In minuut 87 krijgt FC Breukelen een hoekschop, waarna de keeper hem in eigen goal slaat. Het doelpunt wordt afgekeurd. Grote vraagtekens, maar de arbiters keuren hem af.

  In minuut 91 een foute breedte pass die er voor zorgt dat sv Argon in de laatste krachten nog scherp is en nog de 1-0 kan maken. Nog twee minuten van de extra tijd zijn er die FC Breukelen nog kan gebruiken om alsnog de gelijkmaker te maken. Teveel aanvallende spelers bij FC Breukelen zorgde ervoor dat sv Argon in de laatste secondes van de blessuretijd nog kan counteren en de 2-0 kan maken.

  Een onverdiende nederlaag waarbij twijfels zijn over het afkeuren van de goal. FC Breukelen zakt met deze derde nederlaag op rij naar plek 9 in de competitie. De concurrentie onder FC Breukelen pakken punten waardoor het gat met de nummer een na laatst WV-HEDW slechts vier punten is. Met nog zes wedstrijden op het programma zal de eindsprint worden ingezet en alles op alles gezet moeten worden om het scenario, degraderen, wat enkele weken nog ondenkbaar was, werkelijkheid te laten worden. Volgende week is FC Breukelen vrij en zal over twee weken een thuiswedstrijd spelen tegen CSW, die op de elfde plek staat. 

  Alle uitslagen:
  Roda '46 0-0 CSW

  Victoria 0-3 sv Huizen
  WV-HEDW 4-1 AFC
  DHSC 5-2 AFC
  FC Aalsmeer 0-3 csv BOL
  HSV de Zuidvogels 1-3 Zwaluwen '30