• FC Breukelen onderuit tegen titelkandidaat AFC

  In de eerste van de laatste drie competitieduels in de eerste klasse A heeft FC Breukelen met 0-1 verloren van titelkandidaat AFC uit Amsterdam. Samen met DHSC en sv ARC strijden de Amsterdammers om de titel, en hebben dus drie belangrijke punten uit Breukelen meegenomen.

  Een lekker zonnetje maar wel een windje zorgde voor een fris weertje langs de zijlijn, maar om te voetballen was het meer dan prima. Een gehavend FC Breukelen dat zonder basiskrachten Mike Versloot (vakantie) en Mark Rutgers (blessure) moest aantreden. FC Breukelen was aan de stand verplicht om te winnen om definitief veilig te zijn.

  Het was een wedstrijd met weinig kansen van beide kanten. Laag tempo, weinig risico's, maar wel twee strijdende teams die elkaar goed tegenstand boden. FC Breukelen heeft te weinig stootkracht voorin om grote kansen te creĆ«ren, dan wel af te maken. 

  AFC wint uiteindelijk verdiend met 0-1 van FC Breukelen. De 0-1 valt in minuut 51 door een voorzet aan de rechterkant die er niet uitgehaald wordt. Bij de tweede paal wordt er matig verdedigd, waardoor de bal in het doel valt. 

  Verderop in de tweede helft krijgt AFC mogelijkheden om het duel nog te beslissen, waardoor het nog lang spannend bleef, maar zij trekken de de overwinnig over de streep.


  Een hard werkend FC Breukelen die te weinig creativiteit had om AFC te verrassen. Een herhaling van de uitwedstrijd tegen Amsterdammers komt er niet. Toen won FC Breukelen verrasssend met 0-3. Nog twee duels op het programma voor het einde van de competitie. Volgende week een uitwedstrijd tegen csv BOL en de 25 mei de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Zwaluwen'30.

  Overige uitslagen:
  Victoria 2-3 FC Aalsmeer

  Roda '46 3-1 sv Huizen
  sv Argon 1-3 DHSC
  WV-HEDW 0-2 sv ARC
  CSW 0-2 HCSV Zwaluwen '30
  HSV de Zuidvogels 0-0 csv B.O.L.