• FC Breukelen op eigen veld onderuit tegen Zuidvogels

  Het is FC Breukelen niet gelukt de rug te rechten na de nederlaag tegen FC Aalsmeer (1-0) vorige week. Tegen HSV de Zuidvogels werd het op eigen veld met 0-2 verslagen.

  Stormachtige omstandigheden in Breukelen maakte het voor beide ploegen niet makkelijk om het spel te maken. De eerste tien minuten was de tegenstander uit Huizen de baas en combineerde ondanks een schuine wind zich goed richting het goal van Nick Turksma. Twee kansen die onbenut werden gelaten door de Zuidvogels. FC Breukelen probeerde het in de volgende fase van de wedstrijden. Vanuit de omschakeling werd het gemikt op de snelheid voorin van Mike Versloot maar het centrale duo van de Zuidvogels had het sterk op orde. Vlak voor rust is het een intikker die de Zuidvogels aan de leiding brengt. Een flinke domper om vier minuten voor rust de 0-1 te incasseren.

  Na de rust veranderde het speelbeeld niet. Weinig creativiteit zorgde ervoor dat de Huizense defensie niet verrast werd. De enige dreiging kwam uit de hoekschoppen die FC Breukelen kreeg, maar het geluk was niet aan Breukelens zijde. Nadat Turksma een inzet van de Zuidvogels goed pakte werd uit de daarop volgende hoekschop de 0-2 gemaakt. FC Breukelen oogde niet scherp genoeg om de 0-2 achterstand niet goed te maken.

  FC Breukelen had de intensie om goed voor de dag te komen maar de uitvoering was ondermaats. De zaak is nu om de koppen omhoog te houden en elkaar scherp te houden in de laatste fase van het seizoen. De achteropkomende concurrenten naderen en FC Breukelen komt nog een aantal van die tegenstanders tegen in de komende weken. Hard werken om weer het resultaat te halen wat de afgelopen maanden lukte en iedere FC Breukelen supporter positief kreeg. 

  Alle uitslagen 1e klasse A:
  Roda '46 1-4 DHSC
  AFC 2-1 csv BOL
  sv Argon 4-1 Victoria
  sv Huizen 0-2 FC Aalsmeer
  CSW 5-2 WV-HEDW
  Zwaluwen '30 1-1 sv ARC

  Volgende week speelt FC Breukelen tegen directe concurrent sv Argon, die een plek boven FC Breukelen staat. Die wedstrijd begint op sportpark Argon om 14:30.