• FC Breukelen op weg naar een rookvrije sportaccomodatie

  6 dec 2022
 • Beste (jeugd)leden, ouders/verzorgers van onze jeugdleden en fans,

  Vanaf 1 januari 2023 richt FC Breukelen zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein gedeeltelijk rookvrij maken. Dit is besproken in de Algemene Ledenvergadering en daar is dit beleid aangenomen.

  Waarom op weg naar rookvrij?

  Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

  Wat verandert er?

  Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om op de aangewezen plekken te roken. Deze plekken zullen duidelijk gemarkeerd worden. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn, zijn rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als FC Breukelen onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven! De komende weken zal duidelijk aangegeven gaan worden waar wel en waar niet gerookt mag worden.

  Rookvrije Generatie

  De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen, zoals onze voetbalclub, rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

  We hopen dat je, net als wij, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons daarom ook mee om mensen aan te spreken en herinner ze vriendelijk aan het nieuwe beleid.

  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur