• FC Breukelen start reanimatie cursus

  11 apr 2024
 • In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 1000 inwoners een hartstilstand. Van die slachtoffers worden er ongeveer 10.000 gereanimeerd. Een reanimatie komt dus heel vaak voor. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten na de hartstilstand biedt een hele grote kans op overleving met weinig of geen hersenletsel. Het KUNNEN reanimeren en het KUNNEN aansluiten van een AED is dus van levensbelang!! 

  Het is helaas niet altijd mogelijk om iemand te redden. Dat heeft diverse oorzaken, maar ligt niet aan de “kwaliteit” van de reanimatie zoals die is uitgevoerd door de hulpverlener. Het is van groot belang voor de patiënt om de hartstilstand zo snel mogelijk te herkennen, de hulpdiensten te alarmeren en de reanimatie te starten, in afwachting van de komst van de AED.

  Op onze voetbalclub hebben we een AED hangen die onderhouden wordt en gereed is voor inzet om een leven te redden. Het is dus van groot belang dat er ook mensen kunnen reanimeren voordat die AED er is om te kunnen gebruiken. Niet alleen voor op de voetbalclub, want wist u dat de meeste reanimaties in de thuis omgeving plaatsvinden? Het is dus ook voor thuis van belang.

  De cursus wordt gegeven door een erkend reanimatie instructeur en zal in groepjes van (ongeveer) 6 personen per avond worden gegeven. De avonden zijn in overleg nog vast te stellen. Kosten zijn € 42,50 pp en deze kunnen bij je zorgverzekeraar gedeclareerd worden. Lukt dit niet, meld dit dan bij het bestuur van FC Breukelen. De club zal dan de kosten voor rekening nemen.

  In principe  willen we starten met leiders/trainers van FC Breukelen, maar ook spelers kunnen zich aanmelden.

  Heb je belangstelling, geef je dan op via administratie@fcbreukelen.nl.

  We hopen en rekenen op voldoende animo,

  Namens het bestuur,

  Martien Plasmeijer

  Ledenadministratie FC Breukelen