• FC Breukelen - VVA Achterberg 3-0

  22 nov 2023
 • Afgelopen zaterdag speelde ons eerste thuis tegen VVA Achterberg. Beide ploegen hadden de vorige speelronde gewonnen en waren er op gebrand om een tweede overwinning op rij te halen. Althans, dat zou je van te voren zeggen, in de praktijk bleek het echter anders.

  Vanaf het eerste moment bleek dat Breukelen weinig te vrezen had van VVA Achterberg. Beide ploegen wrden niet echt gevaarlijk in het eerste half uur, maar Breukelen had wel het beste van het spel. Na 35 minuten was het plotseling Junior Welten die op de linkerhoek van de zestien in balbezit kwam. Hij versnelde naar binnen en haalde magistraal uit. De bal verdween kansloos achter de keeper in de verre bovenhoek en een verdiende 1-0 voorsprong stond op het bord. Met deze stand gingen beide ploegen na 45 minuten de kleedkamer in.

  Je zou verwachten dat VVA getergd uit de kleedkamer zou komen, maar niets was minder waar. Breukelen nam gelijk weer het initiatief vanaf het fluitsignaal en een tweede treffer kon dan ook niet uitblijven. Bob Brilleman kreeg de kans om de bal binnen te schieten maar raakte hem niet goed. Hij bleef alert en wist de in de rebound de bal binnen te tikken. 2-0 en de wedstrijd leek beslist. Het was dan ook wachten op de 3-0.

  Tim Bijl ontsnapte aan de verdediging na een minuut of 80 en met een fantastische lob wist hij de 3-0 binnen te schieten. Een heerlijke driepunten voor onze mannen en een heel mooi resultaat op weg naar de derby tegen Maarssen aankomende zaterdag.

  Na afloop kreeg Kazato Yamada verdiend de prijs van de man of te match uitgereikt.