• Gelijkspel voor FC Breukelen bij DHSC

  Iedere voetballer had er het afgelopen zaterdag zwaar mee: de wind. Een harde wind zorgde bij vele wedstrijd voor moeilijk of zelfs onmogelijk spel. Ook bij DHSC - FC Breukelen stond er een stevige wind. Het zou een lastige pot worden voor Breukelen, die eerder dit seizoen 1-5 onderuit gingen op eigen veld tegen de Utrechters. Toch werd er een heel knap punt gepakt. Het werd 1-1.

  In de eerste helft is het vooral DHSC die het initiatief neemt. FC Breukelen geeft te weinig druk vooruit en zijn het de Utrechters die het meeste balbezit hebben. FC Breukelen komt door een verkeerde inschatting aan de rechterkant bij een hoge bal op 1-0 achterstand. Dit is ook de ruststand.


  Na de rust is het hopen dat de wind nu wel de goede zetten in de rug geeft. Complimenten voor de ploeg van Frans Schuitemaker in de tweede helft. Het team toont aan dat het groeiend is en neemt meer initiatief. Na goed combinatiespel krijgt Breukelen meerdere mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Rachid Maamri raakte de paal waarna Eser Ozkilit met een directe volley het doel mist. De 1-1 valt gelukkig wel! Een voorzet van Tom van der Horst wordt ingeschoten door Mark Rutgers. 


  Beide ploegen krijgen daarna nog een open kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar het blijft 1-1. De punten worden gedeeld. Een mooi resultaat op bezoek bij de nummer twee en titelfavoriet DHSC. Zo blijft het verschil twee punten op de nummer twee.

  Volgende week nog een topduel voor FC Breukelen. Koploper ARC is de tegenstander op de Broekdijk. ARC was in de tweede wedstrijd van het seizoen met 7-1 te sterk voor FC Breukelen. Die wedstrijd begint om 14:30.

  Scoreverloop:
  1-0 DHSC
  RUST
  1-1 Mark Rutgers

  Overige uitslagen:
  Victoria 0-4 CSW
  sv Argon 3-2 sv Huizen
  HSV De Zuidvogels 2-2 WV-HEDW
  Zwaluwen '30 3-1 csv BOL