• Gelijkspel voor FC Breukelen in Zuidoostbeemster

FC Breukelen heeft in speelronde drie het eerste puntverlies geleden. In de uitwedstrijd tegen ZOB werd het 2-2. Een wedstrijd waar meer uit te halen viel!

FC Breukelen begon als medekoploper aan deze speelronde en stond tegenover een elftal wat nog wacht op de eerste punten van het seizoen. ZOB begon daarom ook gebrand aan de wedstrijd, waar FC Breukelen vol vertrouwen aan de aftrap verscheen.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in de beginfase. FC Breukelen was dreigend en was bij een aantal dode spelmomenten gevaarlijk voor de goal van ZOB. In minuut 10 krijgt FC Breukelen de eerste grote kans van de wedstrijd. Een goede uitbraak die met de voet gestopt wordt door de ZOB-doelman. Vlak na deze grote mogelijkheid krijgt ZOB haar eerste grote kans om op voorsprong te komen. Een aanval wat begint over rechts gaat over het doel van Nick Turksma. ZOB komt na iets minder dan een half uur op voorsprong. De spits draait gemakkelijk weg en door niet kort verdedigen wordt er beheerst binnen geschoten. 1-0.

Vervolgens neemt FC Breukelen de touwtjes in handen en neemt het initiatief in de wedstrijd. Na een fout op het middenveld profiteert FC Breukelen optimaal en schiet Mike Versloot vijf minuten voor de rust de gelijkmaker binnen. Vlak daarna krijgt FC Breukelen een enorme kans om met een voorsprong om de rust in te gaan. Uit een vrije trap wordt een kopbal gepareerd door de doelman. Maar waar deze kans werd gemist ligt hij er een aantal minuten later alsnog in. In de laatste aanval van de tweede helft wordt ZOB over de linkerkant eruit gespeeld en wordt de bal goed voorgegeven. Mike Versloot staat helemaal vrij en kopt deze goed binnen. Met een 1-2 voorsprong de rust in! Dat geeft vertrouwen voor de tweede helft.

FC Breukelen gaat op dezelfde voet verder als in de eerste helft. Het eerste gevaar van de tweede helft komt daarom ook aan de kant van Breukelen. Een goede voorzet van links wordt op de lat gekopt. Daarna kantelt het wedstrijdbeeld. FC Breukelen wordt slordiger in de laatste pass voor de goal waardoor het grote mogelijkheden laat liggen. In de 70e minuut is de gelijkmaker daar. Een verre ingooi wordt niet goed verwerkt door de FC Breukelen defensie waarna vervolgens vanaf randje zestien de bal binnen geschoten wordt. Nick Turksma is kansloos. Daarna is FC Breukelen slechts een enkele keer gevaarlijk, maar is ZOB de ploeg die de grote kansen krijgt voor een voorsprong. Zo ver komt het gelukkig niet. Beide ploegen mogen niet klagen met een gelijkspel. Echter, toch een kleine teleurstelling. FC Breukelen heeft kansen zat gehad om ZOB al in een vroeg stadium over de knie te leggen.

Volgend weekend weer een thuiswedstrijd. csv BOL is de tegenstander! 14.30 is de aftrap van deze wedstrijd. Vorig seizoen won FC Breukelen met maar liefst 5-1 van BOL. Die overwinning waren de eerste drie punten van het vorige seizoen. Op naar een herhaling!

Scoreverloop:
    30’ 1-0 ZOB
    42’ 1-1 Mike Versloot
    45’ 1-2 Mike Versloot