• Leidsche Rijn Paascup 2023

  Dit jaar heeft de JO9-1 meegedaan aan de 2023 editie van de Leidsche Rijn Paascup bij vv de Meern. Dit toernooi is verdeeld over 2 dagen waarbij je op zaterdag 3 poule wedstrijden speelt en aan de hand van de ranking van de poule wedstrijden word je zondag ingedeeld in een poule van 8 teams waar je via een knock-out systeem het toernooi kon winnen. Zaterdag zaten we in het middag programma en na bestudering van de tegenstanders was het al duidelijk dat het een pittige middag zou worden. Alle tegenstanders waar we tegen speelden komen uit in de hoofdklasse waar FC Breukelen JO9-1 in de 1ste klasse voetbalt.

  Vol goede moed begonnen de jongens aan de 1e wedstrijd tegen Blauw-Geel’38. Het was een goede gelijk opgaande wedstrijd die helaas met 2-1 werd verloren. De 2e wedstrijd moesten we tegen PVCV JO9C en de jongens waren gebrand om hier weer vol voor een goed resultaat te gaan. Na een enerverende wedstrijd was de eindstand 4-4 en was het 1e punt binnen. De laatste wedstrijd moesten we tegen het sterke DSO. Helaas liepen de jongens op hun tandvlees en was dit team een maatje te groot en werd er verloren met 6-0. Door deze resultaten werden we ingedeeld in kampioenschap 3 en waren alle tegenstanders weer teams die uitkomen in de hoofdklasse.

  Na een goede nachtrust waren de jongens weer opgeladen en mochten we de volgende morgen om 8:45 in de kwartfinale aantreden tegen Real Sranang. Na een goede wedstrijd was de eindstand 4-2 voor FC Breukelen en mochten de jongens zich opmaken voor de halve finale tegen de Meern JO9C. Het werd nu toch wel spannend want ze waren nog 1 wedstrijd verwijderd van de finale. De hele wedstrijd ging gelijk op en telkens als de Meern op voorsprong kwam scoorde FC Breukelen snel de gelijkmaker. Toen de Meern 5 minuten voor tijd de 3-2 maakte deed FC Breukelen er nog een schepje bovenop. Na de gelijkmaker was FC Breukelen nog niet tevreden en probeerde de wedstrijd in de reguliere tijd nog te beslissen, bij gelijk spel zouden er penalty’s genomen moeten worden. Hier leek het ook op uit te draaien toen FC Breukelen nog 1 keer aanzette wat resulteerde in de 4-3. Wat de ontlading nog groter maakte is dat er 2 seconden na het doelpunt afgefloten werd en de jongens zaten in de finale. Gek van vreugde werd dit uitgebreid op het veld en naast het veld gevierd en je zag bij de jongens dat ze er alles aan zouden doen om die finale te winnen.

  De tegenstander in de finale was FC Purmerend en dit team stond ook niet voor niks in de finale. Na het begin signaal was al snel duidelijk dat FC Breukelen deze finale niet uit handen zou geven. Ze hebben gevochten en geknokt voor elke meter gras en toen de rookwolken opgeklaard waren was de eindstand 6-1 voor FC Breukelen. Ze hebben de tegenstander gedeclasseerd en hebben het toernooi gewonnen en mochten bij de prijsuitreiking op het podium de beker met de grote oren in ontvangst nemen.

  Bram, Philip, Steff, Vince Ha, Vince Ho, Finn, Milan en Stijn jullie hebben gevochten als leeuwen, gestreden voor elke meter gras en dit heeft geresulteerd in dit mooie resultaat waar jullie trots op mogen zijn. Jullie hebben het publiek laten juichen en de trainers trots gemaakt.

   

  De trainers