• Kopzorgen na vierde nederlaag FC Breukelen

FC Breukelen is er niet in geslaagd te winnen van FC Aalsmeer. De ploeg van Frans Schuitemaker ging met 0-3 op eigen veld onderuit. De trainer van Breukelen concludeerde na afloop dat FC Breukelen van zichzelf verloren heeft.

Geen slechte woorden over de eerste helft aan de kant van FC Breukelen. Het ging gelijk op in het veld spel en kan al vroeg op een 1-0 voorsprong komen. Deze grote kans werd niet benut, waarna Aalsmeer in de omschakeling op 0-1 voorsprong komt. Ook werd er door de Breukelen defensie niet goed meegelopen. Vrij eenvoudig werd de voorsprong wegegeven.

Vlak voor rust komt er nog een domper en valt na foutief ingrijpen aan Breukelen zijde de 0-2 voor FC Aalsmeer. Met 0-2 de rust in, zal een zeer moeilijke opgave worden tegen deze tegenstander. Scherpte ontbreekt en individuele fouten zijn aanleiding van de tegendoelpunten.

Na rust waren er nog mogelijkheden voor de aansluitingstreffer. Deze kansen werden niet afgemaakt en hierdoor gaat de tijd tikken en lijkt Aalsmeer de wedstrijd uit de kunnen spelen. Het wordt nog 0-3 uit een strafschop na licht vasthouden van Mark Rutgers. Hierna is de wedstrijd definitief beslist en gaat Aalsmeer er met de volle buit vandoor, zoals het in de vorige twee uitwedstrijden in de huidige competitie ook deed.

β€˜Het is een nederlaag waarvan gezegd kan worden dat FC Breukelen van zichzelf verloren heeft, met deze verdedigingsfouten en het zelf niet benutten van kansen.’

Werk aan de winkel voor FC Breukelen. Nog steeds staat de FC laatste maar het verschil met de middenmoot is beperkt. Volgende week een uitwedstrijd tegen concurrent HSV de Zuidvogels. Zij staan 10e na 1-1 gelijkspel bij Argon. De wedstrijd tegen de Zuidvogels wordt gespeeld op zaterdag 27 oktober om 14:30.