• Beste leden en fans,

    Afgelopen zaterdag is onze MO20 kampioen geworden! En dat ging niet zonder slag of stoot. Na de winterstop begonnen onze meiden met de derde fase van de competitie. De eerste wedstrijd was uit tegen IJFC en onze dames verloren deze wedstrijd ongelukkig. In de tweede ronde wonnen de dames thuis met 4-2 van ’t Gooy maar een week later ging het weer mis. Tegen UVV werd er thuis met 2-3 verloren en met 3 punten uit de eerste 3 wedstrijden kunnen we spreken van een ongelukkige start van de competitie. Maar…… 

    Vanaf de nederlaag tegen UVV ging de knop om. Onze dames kwamen steeds beter in het spel en lieten zien wat de kracht van een echt collectief kan zijn. De meeste meiden spelen dan ook al jaren samen en kunnen met elkaar lezen en schrijven. Maar liefst 10! wedstrijden achter elkaar zijn de meiden ongeslagen gebleven met maar 1 gelijkspel ertussen. 28 punten uit 10 wedstrijden, hoeveel ploegen kunnen dat nazeggen. En deze enorme reeks overwinningen leidden tot een ongemeen spannend competitieslot.

    Afgelopen zaterdag moesten onze meiden namelijk uit bij Hertha en dat was nou net de nummer 2. In punten stonden ze precies gelijk maar het doelsaldo van onze MO20 was vele malen beter. Onze dames kwamen het veld op met een doelsaldo van +41, Hertha had een doelsaldo van +23. Cruciaal daarvoor was de overwinning uit bij Desto. Het telraam moest er die wedstrijd aan te pas komen want met maar liefst 2-14 werd er uit gewonnen bij Desto en dat zijn cijfers die tellen. De wedstrijd uit bij Hertha was dus allebepalend. Bij een gelijkspel of winst van FC Breukelen zouden onze meiden kampioen worden. Maar bij winst van Hertha zou de titel naar Hertha gaan.

    De spanning was om te snijden voor een echte “do or die”-wedstrijd en gelukkig wisten de meiden daar heel goed mee om te gaan. Ze vochten voor wat ze waard waren en nadat de rook van de strijd was opgetrokken stond er een 1-1 eindstand op het bord. Een prachtig resultaat waar de meiden zeer verdiend kampioen mee zijn geworden. En daar mogen ze maar wat trots op zijn!

    Namens iedereen van de club willen we de meiden van harte feliciteren met dit prachtige kampioenschap! Op 10 juni spelen ze thuis in de final league tegen de MO20 van Eemnes. En ook dat belooft een kraker te worden, dus kom ze allemaal aanmoedigen! Ze kunnen je steun heel goed gebruiken.