• Jaaa, lekker hoor. De eerste thuiswedstrijd van de JO14 in de bekercompetitie. Afgelopen woensdag was de spreekwoordelijke kop er al af. Met een 2-3 overwinning (volgens de voetbal-app 3-4 maar kniesoor die daar op let) hebben onze jongens de eerste stappen gezet in het nieuwe seizoen onder leiding van de nieuw aangestelde trainer/coach Mathijs Buitendijk. 

  Woensdag was het een fysiek sterke tegenstander die niet bang was om de beuk erin te gooien. Na een verdiende 0-2 voorsprong kwam Badhoevedorp door de fysieke kracht terug tot 2-2. Gelukkig beschikt de JO14-1 over veel mentale veerkracht en wisten de boys een 2-3 overwinning uit het vuur te slepen (geweldige goal met links! van Ollie).

  Deze zaterdag was dan ook de 2e wedstrijd in de bekerpoule en de 1e thuiswedstrijd. Het publiek was in grote getale op komen dagen (uiteraard met gepaste corona-afstand) bij dit thuisdebuut van de JO14-1 met hun nieuwe coach. Ouderkerk JO14-1, een mede 1e klasser, kwam op bezoek en die hadden er zin in. Onder leiding van coach Ron Blaauw namen de bezoekers meteen het initatief. Ouderkerk speelde goed georganiseerd voetbal waarbij ze niet schroomden om uit te delen. Maar het mooie was dat ze ook niet te beroerd waren om te incasseren. Onze jongens kwamen al snel in de wedstrijd en onder leiding van de voortreffelijk fluitende scheidsrechter Wisseborn ontspon zich voor de neutrale en ook partijdige toeschouwers een mooie pot voetbal. 

  Waar Ouderkerk in het begin het initiatief nam, zo ging het in het verloop van de 1e helft steeds meer gelijk op. Breukelen begon langzaamaan gevaarlijk te worden en een doelpunt kon vallen aan beide kanten. En het was Breukelen dat op voorsprong kwam. De keeper van Ouderkerk moest lossen op een schot en de zeer attent meegelopen Sytse profiteerde door van dichtbij in te tikken. Met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in, het kan slechter in je eerste thuiswedstrijd. 

  Na de rust liet Ouderkerk duidelijk merken dat ze niet van plan waren om met een nederlaag van het veld te lopen. Binnen 2 minuten werd een listig genomen vrije trap binnengetikt over de kansloze Ole, 1-1 en er kon nog van alles gebeuren. Een paar minuten later was Ole, die weer uitstekend op dreef was in de goal, opnieuw geklopt en Ouderkerk kwam op voorsprong. 

  Onze jongens gaven echter niet op en ze knokten voor wat ze waard waren. Ollie, die woensdag 2 x had gescoord haalde lekker uit en maakte de gelijkmaker. Het spel bleef op en neer gaan en het had niet veel gescheeld of Breukelen was er met de winst vandoor gegaan. Helaas werd het eind van de wedstrijd zwaar beïnvloed door een zeer ongelukkige blessure van 1 van de verdedigers van Ouderkerk. Vlak voor tijd kwam hij zeer vervelend en ongelukkig ten val op zijn pols waardoor hij direct naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden voor een röntgenfoto van dezelfde pols. Hopelijk valt het mee en via deze weg wensen alle spelers van de JO14-1 en de technische staf deze speler van Ouderkerk heel veel beterschap en een spoedig herstel.

  Volgende week de laatste bekerwedstrijd in de poule uit tegen Aalsmeer. Zij hebben met maar liefst 8-2 gewonnen van Badhoevedorp, dus van onderschatting zal zeker geen sprake zijn. Succes alvast jongens en tot volgende week.

  Uw verslaggever.