• Oliebollen verkoop door jeugd FC Breukelen start weer.

  22 okt 2021
 • Al jaren bakken vrijwilligers van FC Breukelen in november traditiegetrouw heerlijke oliebollen. De opbrengst van de verkoop van zo'n 10.000 oliebollen is bestemd voor de jeugd van FC Breukelen. Alle Jeugdteams helpen ieder jaar in grote getalen mee om mde oliebollen te verkopen. Dit jaar vindt de verkoop plaats op vrijdag 26 november. Er wordt al een paar jaar gespaard voor een voetbalkooi, maar helaas hebben we deze nog niet kunnen realiseren. 

  Waarom is de voetbalkooi er nog niet?

  Ondanks de mooie opbrengsten van de afgelopen jaren, ook in Corona tijd, is er nog geen voetbalkooi op het sportpark. Een combinatie van factoren ligt daaraan ten grondslag. De belangrijke reden is de herinrichting van de sportvelden als gevolg van de mogelijke verhuizing van Broeckland college óf de tennisvereniging. Dit heeft ook weer invloed op het onderhoud en de vervanging van onze huidige velden door de gemeente. Door de onzekerheid die dit met zich meebrengt, hebben we besloten om de investering in een voetbalkooi op te schuiven. We willen voorkomen dat we nu geld investeren in een voetbalkooi die we later moeten verwijderen. Het is nog onduidelijk hoe lang de besluiten over herinrichting en eigen beheer en onderhoud van de velden op zich laten wachten. Er is nog geen zicht op een overeenkomst. Afhankelijk van een definitieve overeenkomst bepalen we of het veld nog past en gewenst is.

  Wat schaffen we al wel aan voor alle jeugdteams:

  FC Breukelen wil niet wachten met investeren voor de jeugd. Er komt voor de jeugd extra specialistisch trainingsmateriaal. Zo kan het jeugdopleidingsplan dat Guus Griët (Hoofd jeugdvoetbal technische zaken) heeft gepresenteerd aan ouders en jeugdtrainers met gebruik van de juiste trainingsmiddelen worden uitgevoerd. We zullen o.a. voetvolleynetten, hordes, loopladders, doelschietset, maar ook een smart goal set aanschaffen.
  Met de smart goal set, die we op ING-trainingsdag voor de jongste jeugd en dames hebben zien werken, kunnen we de jeugd op een interactieve manier verschillende oefeningen aanbieden. De trainingsmaterialen zullen we in de vorm van een try-out met trainers en spelers inzetten om te ervaren hoe de materialen in lijn met het opleidingsplan in te zetten tijdens de trainingen.

  Waar sparen we dit jaar voor?

  Dit jaar willen we de opbrengsten besteden aan een nieuw doel. Heb je een goed idee waar we de opbrengst van de oliebollenactie aan kunnen besteden laat het weten aan de jeugdcommissie van FC Breukelen. Mailadres: jeugdcommissie@fcbreukelen.nl

  De Jeugdcommissie