• Overzicht zaterdag 1 tot aan de winterstop...

  Het is winterstop voor FC Breukelen zaterdag 1. Na twaalf speelrondes wordt er vijf weken geen competitievoetbal gespeeld in de eerste klasse A. FC Breukelen gaat als 10e de winterstop in. Een prima positie waar iedereen mee kan leven. Gezien de tegenstand in de competitie en het onderlinge verschil zal het nog intens spannend worden na de winterstop.


  Beker:
  Op papier was FC Breukelen de favoriet in de groepsfase van het KNVB Beker-toernooi. Met drie tweedeklassers als tegenstander zou FC Breukelen bovenaan in de groep moeten eindigen. Het startte het bekeravontuur met een thuiswedstrijd tegen USV Elinkwijk uit Utrecht. Er werd teleurstellend met 1-3 verloren. Met VV de Meern en VV Brederodes als andere tegenstanders valt er alsnog van alles te halen. Na een 2-2 gelijkspel in en tegen De Meern wordt het nog een lastig verhaal om de volgende ronde te bereiken. Zelf winnen van VV Brederodes en een goed resultaat van Elinkwijk tegen de Meern zou FC Breukelen naar de volgende ronde brengen. Er werd met 2-3 gewonnen van Brederodes maar de Meern won met 2-4 bij Elinkwijk waardoor FC Breukelen uit de groep ligt.


  Stand Beker - Groep 1-19
  1. USV Elinkwijk           3-6       (+2)

  2. VV de Meern            3-5       (+2)
  3. FC Breukelen           3-4       (-1)
  4. VV Brederodes         3-1       (-3)


  Competitie:
  Geen bekervoetbal meer in Breukelen waardoor de focus volledig op de competitie ligt. Doelstelling is om nog voor het einde van het seizoen te handhaven, en gezien de selectie is dit een doelstelling die haalbaar is met de kwaliteiten die er zijn in de selectie.


  22 september start FC Breukelen de competitie met een thuiswedstrijd. DHSC uit Utrecht komt op bezoek. De club van recordinternational Wesley Sneijder haalt flink uit en wint met 1-5 in Breukelen. FC Breukelen kwam nog wel op voorsprong, maar wist deze niet vast te houden en uit te breiden. Een flinke tegenvaller tegen een zeer sterk DHSC die verdiend wint.

  Een week later de eerste uitwedstrijd. Op bezoek in Alphen aan de Rijn staat een van de titelkandidaten op het veld tegenover FC Breukelen. SV ARC kent geen genade en vernederd FC Breukelen met maar liefst 7-1??
  Werk aan de winkel. Met 12 tegengoals in de eerste twee speelrondes moet er blijkbaar nog genoeg gewerkt worden aan de ploeg van Frans Schuitemaker.

  Het lijkt erop dat FC Breukelen wakker geworden is en er duidelijke taal gesproken is. Tegen CSV BOL speelt FC Breukelen een dijk van een wedstrijd en wint volkomen verdiend met 5-1 van de club uit het redelijk onbekende plaatsje Broek op Langedijk.


  Vertrouwen
  De positieve vibes keren terug in het team. Het is vele malen lekkerder werken en trainen met elkaar als de zaterdag drie punten gepakt zijn. Het voetbal wat is laten zien tegen BOL smaakt naar meer en zal nu vastgehouden moeten worden.


  Op 13 oktober gaat FC Breukelen in speelronde vier van het seizoen op bezoek bij HCSV Zwaluwen ’30. Het goede voetbal tegen CSV BOL werd voortgezet in de eerste 20 minuten waaruit meerdere kansen ontstonden voor onder andere Mike Versloot en Eser Ozkilit. Uiteindelijk werd er pijnlijk en onnodig met 4-0 verloren.

  Een week later weer een wedstrijd op het eigen kunstgras, waar een gelijkwaardige wedstrijd te zien was tegen FC Aalsmeer. Maar uiteindelijk verliest FC Breukelen de wedstrijd van Aalsmeer. Maar vooral kon er geconcludeerd worden dat het vooral van zichzelf verloren heeft. 0-3 is de einduitslag. Defensieve fouten en kansen niet afmaken zijn aanleiding tot deze nederlaag.

  Op 27 oktober in de uitwedstrijd tegen HSV de Zuidvogels wordt de eerste uitoverwinning in de competitie geboekt. Dankzij twee goals van Mike Versloot wordt er terecht met 0-2 gewonnen.

  Vanaf deze overwinning begint FC Breukelen weer te draaien. In de week erop wordt er thuis tegen WV-HEDW uit Amsterdam gelijkgespeeld: 1-1. Even leek het noodlot weer op te spelen nadat een goal in blessuretijd wordt afgekeurd waardoor FC Breukelen een punt pakt.

  Een weekend geen competitievoetbal is een mooi weekend voor de spelers om even bij te komen en te genieten van een vrije zaterdag. FC Breukelen heeft het zwaar gehad tot nu toe, maar laat met vlagen echt behoorlijk voetbal zien. HFC Victoria uit Hilversum is de hekkensluiter van de competitie en is de volgende tegenstander van FC Breukelen. Een zes punten duel! Bij winst vergroot FC Breukelen het gat naar zes, maar bij winst van de Loosdrechters wordt de rode lantaarn overgedragen aan Breukelen. In een doelpuntrijk duel komt FC Breukelen op achterstand maar staat na 25 minuten al met 1-4 voor. Mike Versloot met de hattrick en een kopgoal van Nick van Nieuwkerk. Vicoria kwam nog terug tot 3-4 maar FC Breukelen blijft met twee benen op de grond en neemt drie punten mee naar huis.

  24 november gaat FC Breukelen op bezoek bij de nummer twee van de competitie, AFC. Hierin toont FC Breukelen karakter en laat zien een goed elftal te zijn. Er wordt zeer knap met 0-3 gewonnen en stijgt naar plek acht met maar vier punten achterstand op koploper SV Argon. Er komen wat ‘wat als’ scenario’s omhoog als er teruggekeken wordt naar de eerste vijf speelrondes waar veel meer uit te halen viel.


  Helaas kan FC Breukelen ‘the winning mood’ niet doortrekken. FC Breukelen belandt met beide benen terug op aarde dankzij een 1-3 nederlaag tegen een oppermachtig SV Huizen. Een nederlaag die FC Breukelen veel pijn doet aangezien het een directe concurrent is.

  Tegen Roda ’46 die de eerste plek deelt met ARC komt FC Breukelen behoorlijk voor de dag. Een degelijk FC Breukelen houdt Roda ’46 op 1-1. Tot de 80e minuut wist FC Breukelen de voorsprong vast te houden. Daarna viel de bal via een stuiterbal op het hoofd van de tegenstander die achter doelman Nick Turksma valt. Beide teams konden deze wedstrijd nog naar hun zijde toetrekken maar lieten dit na. Daarom een mooi gelijkspel tegen de koploper waar trainer Frans Schuitemaker zeker niet ontevreden over was.

  In de laatste wedstrijd voor de break hoeft FC Breukelen niet lang te reizen. In Wilnis wacht CSW. Beide teams kunnen zich geen puntverlies permitteren en gaan vol voor de winst. FC Breukelen is de betere partij, mist nog een strafschop en verliest uiteindelijk twee punten. Het eindigt in een 1-1 gelijkspel.


  Argon
  FC Breukelen heeft nog één tegenstander te goed voordat het iedereen al eens is tegen gekomen. SV Argon komt op zaterdag 19 januari naar Breukelen toe.


  Stand na 12 speelrondes:
  1. SV ARC                                12-25   +13

  2. HCSV Zwaluwen ’30              11-20   +6
  3. SV Argon                             12-20   +5
  4. Roda ’46                              12-20   +3
  5. CSV BOL                              12-19   +1
  6. SV Huizen                            12-18   +9
  7. DHSC                                  11-17   +10
  8. AFC                                     11-17   +3
  9. FC Aalsmeer                         12-17   -5
  10. FC Breukelen                      12-15   -9
  11. WV-HEDW                          12-12   -4
  12. CSW                                  11-11   0
  13. HSV de Zuidvogels             12-10    -9
  14. HFC Victoria                       12-  4   -23


  Tevredenheid
  Hoofdtrainer Frans Schuitemaker gaat tevreden de winterstop in. Na het bekertoernooi en een slechte start staat FC Breukelen op een keurige 10e plek met 15 punten. Er valt veel te halen nog als er omhooggekeken wordt. Het verschil is klein met de teams zowel boven als onder FC Breukelen. Rust pakken en hard trainen om op 19 januari weer fris en fruitig voor de dag te komen.


  Mike Versloot
  De absolute goalgetter van FC Breukelen is Mike Versloot. Met negen goals heeft hij de meeste goals op zijn naam.


  Tweede doelman
  Zoals u misschien al is opgevallen wordt er iedere wedstrijd gewisseld wie als tweede doelman mag fungeren. De ene week zit Sam Rocks op de bank, en de andere week Sam Stellingwerf. Beide leveren top inzet bij het eerste elftal.

  Blessures
  FC Breukelen heeft de afgelopen weken het moeten doen zonder Tom van der Horst en Daniël Kops. Beide spelers sluiten op 3 januari aan tijdens de groepstraining en zullen klaargemaakt worden voor de eerstvolgende wedstrijd tegen SV Argon. Peer Aldenkamp kamt ook al langdurig met een blessure en zal later aansluiten.

  Eigen jeugd
  FC Breukelen kan ook trots zijn op de spelers uit het eerste elftal die door FC Breukelen zelf opgeleid zijn. Wekelijks mogen de broers Nick en Roy Turksma, Nik van Tricht, David van der Veld, Jantijn Augustin, Nino Scheenhart en Jesse van Riet laten zien wat zij in hun mars hebben. Ook Falko van Doorn, die in de basis stond tegen CSW mag zijn talent laten zien. Met in het achterhoofd dat hij nog geen twee jaar terug na wat tussenjaartjes terugkeerde bij FC Breukelen in het zaterdag 4.

  Supporters
  FC Breukelen bedankt ook de trouwe supporters die in grote getalen afreizen naar thuis en uitwedstrijden. 

  Kengo Ishikawa
  FC Breukelen heeft zich afgelopen week versterkt met Kengo Ishikawa. Bij kwam naar Breukelen om te herstellen van zijn blessure, maar zal per deze week definitef de overstap maken naar Breukelen. Hij komt over van DVS uit Ermelo.

  Maastricht
  FC Breukelen zal zich tussen 12 en 14 januari 2019 in Maastricht gaan voorbereiden op de competitiehervatting.

  Namens de hele club wensen wij iedereen alvast fijne feestdagen en een gezond 2019. Op 5 januari 2019 is iedereen van harte welkom tijdens de nieuwjaarsreceptie. Aanvang 16:00