• Zo'n druilerige zaterdamiddag. Je zit thuis op de bank en je hebt eigenlijk geen zin meer om naar buiten te gaan. Maar je weet dat ej vanmiddag het hoofdveld op mag om voor groot publiek te vlammen. Je trekt dus je tenue weer aan en je gaat op weg naar de club want dit wordt jouw moment. Zo moet het een beetje hebben gevoeld voor onze JO11-1 afgelopen zaterdag.

    Grijs, bijna zwart was de hemel toen 8 jongens in de pauze voor de intussen heel bekende en befaamde penaltybokaal mochten aantraden tegen onze keeper Jesse Schreurs. Het was vies koud, het regende, maar de jongens keerden de weergoden de rug toe en lieten zien uit welk hout ze zijn gesneden. 

    Ondanks de regen droogde Sebastian keeper Jesse direct bij de eerste strafschop af en hij schoot mooi binnen. Zijn tweede ging via binnenkant van de paal binnen, de ideaal geschoten strafschop! Nout was op voorhand overtuigd dat hij ging scoren, maar helaas was zijn eerste penalty te hoog en bij de tweede wiste Jesse het schot magistraal te keren. Laurent liet Jesse vervolgens kansloos, maar met zijn tweede poging was hij minder succesvol. Jesse stond paraat en wist de penalty te stoppen.

    Chris stuitte met zijn eerste op Jesse, maar de tweede was mooi links onder geplaatst. Sweder ad geen enkele twijfel en schoot overtuigend de eerste binnen, maar miste jammer genoeg zijn tweede. Jordi had waarschijnlijk de hardste penalty van allemaal. Hij schoot vol overtuiging de bal met de wreef. Helaas 3 centimeter te hoog waardoor hij hard tegen de lat schoot. De omstanders moesten wegduiken voor de bal die terug het veld in stuiterde. Lerend vermogen is duidelijk bij Jordi aanwezig, tweede krulde hij schitterend binnen! Renzo, deze week ook Pupil van de Week, liet doelman collega Jesse bij de eerste geen kans, maar bij zijn tweede was Jesse heer en meester. Rick schoot zijn eerste strafschop onder in de hoek, zijn tweede ging helaas links naast de goal. 

    Met 8 gescoorde strafschoppen uit 16 pogingen staat de JO11-1 op dit moment eerste in het tussenklassement. Hebben we hier de eerste finalekandidaat van dit seizoen? We zullen het na de winterstop gaan zien. 

    Namens de organisatie en redactie van de penaltybokaal wensen we jullie allemaal hele fijne feestdagen en zien we jullie graag na de winterstop allemaal weer op de velden van FC Breukelen!