• Wat is het toch mooi om te zien met hoeveel enthousiasme onze jonge jeugd van de JO9 deelneemt aan de penaltybokaal. Afgelopen competitiewedstrijd waren ze dan ook massaal opgekomen om in de rust keeper Jesse onder vuur te nemen. Stel je nou eens voor, je bent 8 jaar en je mag op het hoofdveld op het grote doel een penalty nemen op een geweldige keeper als Jesse, terwijl er vele supporters en ouders langs de lijn staan. Hoe mooi is dat op die leeftijd. 

  Het was dan ook een drukte van belang. Eerst mogen een grote groep mee het veld op tijdens het voorstellen van de spelers en in de rust mochten ze een penalty schieten. Zeker 25 kids namen keeper Jesse, onder aanmoediging van vele ouders die waren meegekomen, onder vuur. Het was dan ook een drukte van belang op het veld. Bijna de gehele JO9-1, JO9-2 en JO9-3 was aanwezig, er stonden er meer op het veld dan tijdens de wedstrijd van het eerste zelf.

  Ook de JO9-1 penalties schieten voor de bokaal en kijken of de reservekeeper van het 1e elftal de ballen van deze toppers kon tegenhouden. Helaas konden Nassim en Julian niet aanwezig zijn, maar Sjors, Joep, Niek, Myrthe, Timme en Luuk namen de honneurs waar. Waar het in de 1e klasse wedstrijden nog lastig is om te scoren bleek dat het scorend vermogen gelukkig prima aanwezig is. Sjors ramde de bal weer met veel gevoel de hoek in, Joep deed net of de keeper er niet stond en zette zijn befaamde indraaiende hoge bal in, Niek met links vanaf de stip en subtiel langs de keeper, Myrthe had succes en schoot zoals op de training van Coen en Meino geoefend met aanloop hard in het doel, uiteraard pakte Timme ook zijn doelpunten weer mee, en kon ook Luuk juichen met een straffe bal in de hoek. Dit belooft wat voor de eerstvolgende wedstrijd!

  Van de JO9-2 waren Luca en Massimo de uitblinkers in de penaltieserie. Beiden wisten met een uitstekende techniek keeper Jesse te verrassen en lieten hem dan ook volstrekt kansloos.  Zo blijkt er in de diverse elftallen heel wat talent te zitten voor de toekomst.

  Het beleid om meer jongens uit de eigen jeugd in ons eerste te hebben, is een aantal jaren geleden ingezet. En dat zien we nu al terug in de selectie van ons eerste. Steeds meer jongens uit de Breukelen-jeugd maken hun debuut in Breukelen 1, als laatste is dat Milan van Nimwegen en wie weet zien we over een jaar of 8 a 9 de eerste talenten uit de huidige JO9-1, 2 en 3 hun opwachting maken in het eerste. 

  Op de facebookpagina van FC Breukelen zijn nog meer foto's te vinden van de JO9 in de penaltybokaal, dus neem ook daar gerust een kijkje.

  Met vriendelijke groet,

  De redactie